Donát
1 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Van még jövője Casillasnak a Realnál?

2013.08.29. 15:03

Hét hónapja tart a Real Madrid kapusának a kálváriája, Carlo Ancelotti a hétfő esti, Granada elleni mérkőzésen sem nevezte a kezdőbe. A spanyol válogatott Iker Casillas még január 23-án, a Valencia elleni kupameccsen sérült meg, csapattársa, Alvaro Arbeloa megrúgta a jobb kézfejét.

Két nappal később a Real leigazolta a Sevillából Diego Lopezt, aki a madridi klubban nevelkedett és játszott 2005-ig. Lopez pedig azóta lényegében kirobbanthatatlan a kezdőcsapatból, annak ellenére, hogy Casillas még az előző szezon vége előtt tökéletesen felépült.

A spanyol sajtó találgatása szerint Casillas és Mourinho rossz viszonya állt a mellőzés hátterében, hiszen a portugál már decemberben is játszatta Adant Casillas helyett, ám Casillas Carlo Ancelotti érkezésével sem került vissza a kapuba, miután az olasz a Betis és a Granada ellen is Diego Lopezt nevezte a kezdőbe.

Casillas eközben visszatérhetett a válogatottba, védett a Konföderációs Kupán és a spanyolok Ecuador elleni barátságos meccsén is, a Madrid előszezonjában azonban továbbra is csak kevés lehetőséget kapott. Az Everton ellen kezdett, de lecserélték, a Chelsea ellen végig pályán volt, majd Raúl búcsúmeccsén, az Al-Sadd ellen kapott még egy félidőt.

Ancelotti a Betis és a Granada elleni mérkőzések után is úgy nyilatkozott, hogy nincs előre meghatározott sorrend a kapusok között, mindig a pillanatnyi teljesítményük dönt, így nem garantált, hogy Casillas továbbra is a padon marad. „Ő kezdett az első, majd a második meccsen is. Jól játszik, ennyit tudok mondani” - nyilatkozta a találkozó után Diego Lopezről.

Arbeloa, aki miatt Diego Lopez kikötött Madridban, diplomatikusan fogalmazott: „Nem a mez hátulján levő név a fontos, hanem a címer. A szurkolóknak egységesnek kell lenniük, a vita a sajtó dolga. Nem számít, hogy ki van a kapuban, akárhogy is döntsön Ancelotti, mi támogatjuk, akár Iker, Diego, Tomas Mejias vagy Jesus játszik.”

A szurkolók támogatásukról biztosították, Granadában is szép számmal fogadták Casillast, sőt, a mérkőzés alatt is többször felzendült az "Iker-Iker" skandálás. A kapust egyébként a spanyolok szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque is védelmébe vette. „Iker nem egyenlő a többiekkel. 149-szeres válogatott, ami nem mindennapi. Mindenkit egyenlőként kell kezelni, de néha a 23 fős keretet nézve ez a legnagyobb igazságtalanság, ami történhet” - mondta, majd azt is hozzátette, hogy sosem vélte úgy, hogy valakinek szüksége van állandó játékra ahhoz, hogy bekerüljön a válogatottba.

Az első forduló után még válogatottbeli csapattársa, a rivális Barcelona kapusa, Victor Valdes is kiállt Casillas mellett: „Meglepett, hogy csak csere volt. Jól védett a Konföderációs Kupán, főleg egy nehéz időszak után, úgy, hogy előtte nem is játszott. Láttam, hogy Iker képes a lehetetlenre, számomra ő a legjobb."

A Madrid csütörtök este barátságos mérkőzésen játszik a Deportivo otthonában, a tervek szerint Casillassal a kapuban, majd szeptember 1-én az Athletic Bilbaót fogadja. Az átigazolási időszak 2-án éjfélkor zárul, és egyre több spanyol lap veti fel annak a lehetőségét, hogy Casillas távozhat a Madridból, ha nem is szeptemberig, de a téli átigazolási időszakban. A kérők között már most felbukkant többek között az Arsenal és a Manchester City is.