Koronavírus adatok

2022. jan. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vanda, Paula
-3 °C
5 °C

Itt a világ legdrágább átigazolása

2013.09.01. 20:25 Módosítva: 2013.09.01. 20:44

Hivatalosan is bejelentette honlapján a Real Madrid, hogy leigazolta Gareth Bale-t a Tottenham csapatától, bár a transzfer összegét nem hozták nyilvánosságra. A hírek 99 millió euróról (28,7 milliárd forint) és hatéves szerződésről szólnak.

Gareth Bale

Gareth Bale 1989. július 16-án született Cardiffban. 2005-ben igazolt a Southamptonhoz, ahol egy év után már a felnőttek között játszott, innen került a Tottenham csapatához, összesen 7 millió fontért, ahol 146 bajnoki mérkőzésen 42-szer volt eredményes. A walesi válogatottban 41-szer lépett pályára és 11 gólt lőtt.

A spanyol és az angol csapat közel három hónapos egyezkedés után tett pontot a vélhetően rekordösszegű igazolás végére, mely során a 24 éves walesi minden idők legdrágább játékosa lehet.

Gareth Bale bemutatására szeptember 2-án, hétfőn délután 1-kor kerül sor a kötelező orvosi vizsgálatok után.

A búcsú

„Hat nagyon boldog évet töltöttem a Tottenhamnél, de eljött a búcsú ideje. Nagyszerű időszak volt, melynek minden percét szerettem. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani a klubnál, az elnöknek, az elnökségnek, a stábnak, az edzőknek és a játékosoknak is, de leginkább a fantasztikus szurkolóknak, akik remélem, belátják, hogy ez egy hihetetlen lehetőség számomra. Tudom, hogy nem lennék itt a Southampton és a Spurs támogatása nélkül, mindkét csapattól sokat kaptam a rossz időszakokban. A Tottenham mindig is a szívemben marad és biztos vagyok benne, hogy nagyon sikeres szezon áll előttük. Rám pedig egy nagyon izgalmas új korszak vár a Real Madridban. Sok játékos álmodozik arról, hogy gyerekkori kedvencénél játszhasson, én pedig őszintén mondhatom, hogy az álmom vált valóra” - olvasható Garath Bale búcsúközleményében, melyet a Tottenham közölt honlapján.

A hírt Andre Villas-Boas is elismerte az Arsenal ellen 1-0-ra elvesztett mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján.

Az angol klub rendkívül aktív volt az átigazolási piacon, összesen 121 millió euróért vásároltak új játékosokat.

Gareht Bale a 11-es mezszámot kapta a Madridban, melyet az előző szezonban a Monacóhoz távozott Ricardo Carvalho viselt. A védő számát nem kapta meg másik játékos az idény kezdetén, Bale-nek tartottak fent,sőt, már az átigazolás lezárulta előtt is lehetett ilyen mezt kapni Madridban, pénteken pedig a bemutatására kiválasztott cipő is megérkezett Madridba.

A korábbi legdrágább igazolások
Név Összeg Év Honnan Hová
Cristiano Ronaldo 94 millió euró 2009 Manchester United Real Madrid
Zinedine Zidane 75 millió euró 2001 Juventus Real Madrid
Zlatan Ibrahimovic 69 millió euró 2009 Internazionale Barcelona
Kaká 68 millió euró 2009 AC Milan Real Madrid
Edinson Cavani 64 millió euró 2013 Napoli Paris Saint-Germain


  • Bérelnék
  • Hírek