Auguszta
-3 °C
2 °C

A román kapitány már a magyarokra hangol

2013.09.02. 15:01 Módosítva: 2013-09-02 15:01:37

Hatalmas pszichés nyomás alatt fognak játszani a csapatok a pénteki román-magyar világbajnoki selejtezőn, de Romániának feltétlenül nyernie kell, hogy esélye maradjon a csoport második helyén végezni - mutatott rá sajtóértekezletén Victor Piturca, a román válogatott szövetségi kapitánya.

Magyarország csapatának van egy nagyon erős magja, és nem azért mondom, hogy egy esetleges kudarcra bebiztosítsam magam: ez van. Nekünk az utolsó sípszóig küzdeni kell, és nem lazíthatunk akkor sem, ha vezetést szerez a csapat. Romániának győzelemre van szüksége ahhoz, hogy átvegye Magyarországtól a csoport második helyét, amely lehetővé tenné, hogy pótselejtezőn harcolja ki a világbajnokságon való részvételt.

Mint mondta: számít a szurkolók feltétel nélküli támogatására.

Kiegyensúlyozottak az esélyek és a hazai közönség támogatása döntő lehet. A közönség a 12. játékos lehet a meccsen, és velük együtt kiharcolhatjuk a hőn óhajtott győzelmet. Nem hinném, hogy a két-háromezer magyar szurkoló hangja hallatszani fog az 52 ezer románnal szemben. Persze a meccset a pályán játsszuk, nem a lelátókon, úgyhogy csak tőlünk függ, a játékosoktól függ és remélem, megfelelő teljesítményt tudunk nyújtani"

- jelentette ki.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nem biztos még abban, hogy a sérüléssel küzdő, a Tottenham Hotspurhöz múlt héten átigazolt Chirichest pályára tudja küldeni Magyarország ellen. Marica viszont - aki nem talált még csapatot magának - jó formában van, az utóbbi héten a bukaresti Dinamónál edzett - mutatott rá a szakvezető.A magyarok elleni pénteki vb-selejtezőre készülő román válogatott hétfőn kezdte meg a közös edzéseket a szövetség Bukarest melletti, mogosoaiai pályáján.