Etelka, Aletta
1 °C
5 °C

Sturridge azt is elfeledteti, hogy Suarez létezik

2013.09.02. 12:57

Daniel Sturridge január 2-án, nagyjából 12 millió fontért került a Liverpoolhoz a Chelsea-től. Akkor még viszonylag magas árnak tűnt egy olyan csatárért, aki a Machester Cityben és a Chelsea-ben összesen 84 meccsen csak 18 gólig jutott. Új csapatában a birminghami születésű játékos azonban mindenkire rácáfolt.

Az első liverpoolos meccsén alig 7 perc kellett, hogy megszerezze első találatát, az előző szezon végéig pedig 14 meccsen 10 gólig jutott a bajnokságban. Ám ennél is beszédesebb az, hogy a legutóbbi 9 tétmeccsén 11 gólt rúgott a Liverpoolban, idén három bajnokin három gólt szerzett, és összesen 5 gólnál jár.

És nem is akármilyen találatokkal büszkélkedhet, az Aston Villa ellen villámgyorsan cikázott át a védők között, a Manchester United ellen pedig a kapuban megbújva vert át mindenkit fejese előtt.

Luis Suarez idén eddig nem léphetett pályára, és még két mérkőzést ki kell hagynia eltiltása miatt, először szeptember 24-én, a Manchester United elleni Ligakupa-mérkőzésen állhat majd Brendan Rodgers rendelkezésére, addig azonban Sturridge bebetonozhatja magát a kezdő tizenegybe.

A Liverpool mindhárom bajnoki meccsét 1-0-ra nyerte, és Sturridge szerezte ezeket a gólokat. Ezek közül talán a vasárnapi, United ellen szerzett volt a legfontosabb, amelyet a születésnapján fejelt, ráadásul sérülten.

Nagyon elégedett vagyok vele, különösen azért, mert közel sem volt teljesen egészséges. De még 70%-on is van olyan jó, ha nem jobb, mint a legtöbb csatár a Premier Leauge-ben

- vélekedett a megnyert rangadó után Rodgers.

Sturridge előtt korábban csak egy játékos tudott betalálni az első három bajnoki mindegyikén a Liverpoolban, méghozzá Robbie Fowler, aki 183 góljával a csapat történetének ötödik legeredményesebb játékosa.

De nem csak Sturridge ír történelmet jelenlegi formájával, hanem maga a csapat is. Utoljára 19 éve kezdett három győzelemmel a csapat, olyan pedig 1920-ban fordult elő utoljára, hogy egy csapat három 1-0-s sikerrel kezdjen az első osztályban – ezt a Huddersfield hajtotta végre, náluk azonban nem egy játékos szerezte a három gólt.

Sturridge pedig alighanem minél tovább szeretné folytatni a sort, hogy a Liverpool szurkolói minél többször láthassák sajátos gólörömét.