Románozásért büntetett az MLSZ

2013.09.03. 18:26

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) három klubot is megbüntett azért, mert Romániával vagy Szlovákiával kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat kiabáltak szurkolóik. Fizethet a Videoton, az FTC és a Pécs is.

Az FTC-Kecskemét bajnokin elhangzó románellenes rigmusok miatt a bizottság 400 ezer forintra büntette a rendező klubot, de a Videoton még nagyobb bírságot kapott. A székesfehérváriak MTK elleni meccsén a hazai szurkolók jól hallhatóan Szlovákiával és Romániával kapcsolatos gyűlölködő rigmusokat skandáltak, az MLSZ illetékes bizottsága 600 ezer forintos büntetést rótt ki, írja a Samsungsport.

A Pécs–DVSC mérkőzésen a hazai szurkolók részéről elhangzó Romániával kapcsolatos gyűlölködő rigmusok miatt a rendező pécsiek 200 ezer forintot kénytelenek a szövetség kasszájába befizetni. A Fegyelmi Bizottság a másodosztályú Békéscsaba-Nyíregyháza mérkőzésen a vendég szurkolók részéről történt becsmérlő, hátrányosan megkülönböztető rigmusok bekiabálása miatt a Nyíregyházát 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A pénteki Románia-Magyarország világbajnoki selejtezőre háromezer magyar szurkoló utazik Bukarestbe. Az MLSZ már most próbálja megelőzni a balhét, közleményt adott ki:

Minden olyan megnyilvánulás – akár politikai tartalmú, gyűlöletkeltő esetleg rasszista, – amely megszegné az UEFA és a FIFA zéró toleranciát hirdető szabályait, súlyosan sérthetik a magyar válogatott érdekeit, veszélyeztethetik céljait. Ne feledjék, a fegyelmi szankciók között a stadionbezárás után a pontlevonás is szerepel! Érjék el viselkedésükkel, hogy a pályán küzdő játékosainknak ne kelljen aggódniuk az esetleges szankciók miatt. Hangsúlyozottan kérjük a válogatottat elkísérő szurkolóinkat, hogy semmilyen esetleges provokációnak ne üljenek fel, mindvégig lelkesen és sportszerűen szurkoljanak a magyar csapat eredményes szerepléséért!  • Hírek
  • Bankszámla