Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Kétezer-nyolcszázan indulnak Bukarestbe

2013.09.04. 11:25
A magyar labdarúgó-válogatott sorsdöntőnek ígérkező, bukaresti világbajnoki selejtezőmérkőzésére 2800 vendégszurkoló váltott jegyet.

A magyar szövetség a maximális számú, 5000 darab belépőt igényelt a román–magyar vb-selejtezőre. Az augusztus 15-i határidőt kétszer is kitolta, de így is csak 2800 jegy talált gazdára, azaz ennyi magyar szurkoló lehet jelen pénteken. A helyszínen már nem lehet jegyet venni a vendégszektorba.

A Román Labdarúgó Szövetség kedden jelezte, nem adja el a román szurkolóknak a fennmaradt helyeket, hogy megelőzze az esetleges konfliktusokat. A vendéglátók telt házra, 50 ezer nézőre számítanak.

A 2800 magyar drukker közel fele különvonattal utazik a román fővárosba. Az utazást a magát a magyar válogatott hivatalos szurkolói csoportjának nevező Carpathian Brigade szervezte. A vonattal, amely csütörtökön 20.10-kor indul a Keleti pályaudvarról, 880 drukker utazik Budapestről, és további 250 szurkoló száll fel Brassóban. A tervek szerint ez a csoport pénteken 14.00-kor érkezik Bukarest egyik pályaudvarára, ahonnan buszokkal szállítják a drukkereket a stadionhoz.

  buk
Forrás: Prosport

Az MLSZ elnöksége keddi közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy a „forró hangulatú mérkőzés legfeszültebb pillanataiban" sem szabad arról megfeledkezni, hogy a Románia–Magyarország-selejtezőmérkőzés elsősorban egy sportesemény, semmiképp sem háború. A figyelmeztetésre jó oka van a szövetségnek, a FIFA tavaly zárt kapus meccsre büntette a magyarokat, és jelezte, a következő alkalommal pontlevonás következhet, vagy akár ki is tilthatják az Eb-, vb-versengésből az országot.

„Bukarestben a magyar válogatott mindent el fog követni azért, hogy sikerrel járjon a román Nemzeti Stadionban. Ehhez nagyon kell szurkolóink szívből jövő és szenvedélyes szurkolása, de még a tévénézők otthoni drukkolása is. Enélkül nehezebben sikerülhet a romániai győzelem, nehezebben érhetőek el céljaink. Ugyanakkor a válogatottal együtt arra kérjük a Szurkolókat, a sportszerűség is legyen a magyar tábor jellemzője, ebben is múljuk fölül minden mérkőzésen ellenfelünket!" – olvasható a testület állásfoglalásában, amely külön kiemeli, „minden olyan megnyilvánulás – akár politikai tartalmú, gyűlöletkeltő, esetleg rasszista –, amely megszegné az UEFA és a FIFA zéró toleranciát hirdető szabályait, súlyosan sérthetik a magyar válogatott érdekeit, veszélyeztethetik céljait”.

A Románia-Magyarország-találkozó közép-európai idő szerint pénteken 20.00-kor kezdődik. A bukaresti mérkőzés meghatározó lesz a pótselejtezőt érő második hely szempontjából, Magyarország jelenleg egy ponttal előzi meg Romániát a csoportban.

A mérkőzést az Indexen online követheti.