Auguszta
-3 °C
2 °C

Ki kellene a határon túlról a válogatottba?

2013.09.04. 23:07
Szavaztatunk, hogy a határon túli magyarok futballisták közül ki jelenthetne segítséget a magyar labdarúgó-válogatottnak. Ha a most bolognai, korábbi szombathelyi Garics Györgyöt elhappolták az osztrákok - pedig most nagy segítséget jelentene a védelem jobb oldalán - mi is próbálkozhatnánk.

Augusztus közepén mondta a nagykárolyi Bikfalvi Erik menedzsere, ha Piturca román kapitány nem számít az ukrán Luck tízesére, akkor a magyar válogatott felé venné az irányt. A 25 éves játékos 26-szor szerepelt a román ifjúsági válogatottban, de mivel a felnőttbe nem hívták meg, így akár a jelenlegi szabályok szerint akár magyar is lehetne.

Bikfalvi nagy tehetségnek indult, a Steauával BL-meccse is van, középső középpályás, aki védekezésre és támadásra is képes, rugótechnikája ugyanis átlag feletti, Varga József mellett akár még játszhatna is. (Az alábbi videóban összegyűjtötték a góljait.)

Megnéztük, hogy a határon túlról kettős állampolgársággal kik lehetnének még magyar válogatottak. Nyilván figyelembe vettük az életkort is, és hogy mire vihetik még.

A jobbszélen bevethető Antal Liviut (Vaslui, bajnok is volt régebben) valamint a védelem tengelyében játszó kolozsvári Sepsi Lászlót már fel sem írhattuk a listára, mert előbbi egyszer, utóbbi háromszor játszott a románoknál.

Ki legyen magyar?

 • 727
  Ne legyünk szemérmesek, a jókat figyeltessük
 • 635
  A magyar focin nem ők segítenek, hanem a hozzáértői munka
 • 396
  Nikolics Nemanja
 • 271
  Bikfalvi Erik
 • 182
  Vinicius
 • 174
  Varga Attila
 • 99
  Csak a Magyarországon születők
 • 56
  Székely Szabolcs

Székely Szabolcs a Temesvár hatgólos csatára jelenleg, rajta kívül még a 17 éves kolozsvári Veres Szilárdé lehet a jövő, de a román listavezető Botosani csatára, Fülöp Sándor István is még csak 23 éves, ő is képbe jöhetne még akár. Bár a zentai Nikolics Nemanja magyar állampolgár, de még mindig nem jutott el csak a vésztartalék szerepköréig, nem próbálta ki őt a kapitány.

A szintén videotonos brazil Vinicius elmondta, szívesen lenne magyar válogatott, és a kapitány szerint képességei alapján ott is lenne a helye, de egyelőre semmi más nem történt.

A középső védő helyére a juventusos Varga Attila esetleg megoldást jelenthetne hosszú távon, de ő a szlovák U17-es válogatottban szerepelt, és lőtt gólt például az olaszoknak a nyári Eb-n. Egyáltalán nem biztos, hogy ő játszana Magyarországnak, de egy próbát megérne.

A Kassa mellett született játékos akár nagy sztár is lehet, mint Bölöni László vagy Rácz László: előbbi 108-szoros román válogatott, utóbbi a szovjetekkel Eb-ezüstérmes volt.

Ha Ön szerint kifelejtettünk valakit, ide megírhatja.