Gerzson
-3 °C
2 °C
Curling
Percről Percre

14 évesen a Realt választotta Neymar

2013.09.05. 11:37

Neymar 2006. március 26-án a Real Madrid vendégeként nézte meg, ahogy a csapat 4-0-ra nyert a Deportivo ellen. A brazil csatár akkor még csak 14 éves volt, futballtudása azonban már akkor is vitathatatlan volt. Olyannyira, hogy a Real le is akarta igazolni, amit a spanyol AS által megszerzett dokumentum is bizonyít: négy nappal később, március 30-án ugyanis a csapat aláíratta a leigazolási papírokat Neymarral.

A fiatal tehetség (képünkön 2009-ben látható) két hetet töltött a spanyoloknál, együtt játszott többek között a Real jelenlegi jobb hátvédjével, Daniel Carvajallal, illetve az utánpótláscsapat többi játékosával is. Meg is győzte a Madridot játékával, amely még a 2005-06-os szezon végén be is akarta mutatni az utánpótláscsapatban, a transzfer azonban nem jött össze.

Neymar apjával és ügynökével, Wagner Ribeiróval tartott a spanyol fővárosba, akik 60 ezer eurót kértek az átigazolásért, ám az akkori elnök, Fernando Martin stábja elpuskázta a lehetőséget. Ramon Martinez vállalati vezérigazgató ugyanis nem vállalt felelősséget azért, hogy egy mindössze 14 éves fiúért 60 ezret fizessenek, miközben a Real Madrid az előző évben 56,7 millió eurót, a következő nyáron pedig 89,5 milliót áldozott játékosokra.