Sára, Márió
2 °C
6 °C

C. Ronaldo hülyét csinált az északírekből

2013.09.07. 13:16

Cristiano Ronaldo egymaga mentette meg a portugálokat Észak-Írországban, válogatottja tíz emberrel játszott idegenben, a hazaiak a vezetést is megszerezték a pénteki vb-selejtezőn.

A Real Madrid sztár az utolsó félórára indult be a szakadó esőben lejátszott meccsen, előbb egy szöglet után erős fejessel egyenlített a 68. percben. A következőt is fejelte kilenc perccel később, a végeredményt pedig a 83.-ban állította be, szabadrúgása a sorfalról pattant a hazaiak kapujába, ezzel lett 4-2 a selejtező, a Real-játékos tizenöt percen belül triplázott.

Ronaldo elemében volt a pályán, egy alkalommal sarkazással, köténnyel alázta egyik ellenfelét, aki nem tudta követni a Real-sztár cseleit. A hazaiak egyébként kettős emberhátrányban fejezték be a meccset, Bruntot és Laffertyt is kiállították a második félidőben.

A portugálok a győzelemmel átvették a vezetést csoportjukban, tizenhét pontjuk van a tizenöt pontos oroszok előtt, igaz egy mérkőzéssel többet játszottak. Cristiano Ronaldo a mesterhármasával már negyvenhárom gólnál jár a válogatottban, négy gólra Pauleta rekordjától.