Benedek
-5 °C
5 °C

Dzsudzsák: Szégyenkezünk

2013.09.07. 10:31

Története legsúlyosabb bukaresti vereségén van túl a magyar labdarúgó-válogatott, sorrendben harmadszor veszített tétmeccsen a román fővárosban, az elmúlt hét meccsből pedig hatszor. Egervári Sándor ezt a felvetést nem kommentálta, hogy vele sikerült a nagy égés, kollégája, Victor Piturca természetesen örült.

A csapatkapitány, Dzsudzsák Balázs szomorúan állt az újságírók elé. „Semmit nem tudtunk megvalósítani abból, amiért ide jöttünk, amiről nyilatkoztunk. Nagyon rosszul érzem magam, nem szeretnék egy hosszú értékelésbe belemenni. A szurkolóknak köszönjük, hogy itt voltak, még ha csalódást is okoztunk. Századjára mondom el, nem tudom, hogy lehet őket kárpótolni ezért. Ez volt a mindent vagy semmit mérkőzés. Ha utolsók vagyunk a csoportban, de ha itt nyerünk, az olyan, mintha továbbjutottunk volna a szemükben, és magunk is vágytunk egy jó eredményre.”

Hozzátette, semmi előjele nem volt ennek a kínos bukásnak. Sok egyéni hiba volt, és nem lehet szépíteni, így nem lehet meccset kezdeni, szinte mindenkit sokkolt az első gól.

„Nagyon-nagyon pici megértést kérek, más az ő virtusuk, ha ők így kezdenek egy meccset. Mi pedig elveszítünk egy embert, utána feltétlenül stabilizálni kell magunkat. Nem lepődnék meg, ha üres lenne kedden a Puskás Stadion. Meg is értjük őket a szurkolókat, szégyenkezünk. Vállalnunk kell mindenféle támadást, megrázkódtatást, és csendben kell maradnunk, mert nincs válaszunk.”

Dzsudzsák kifejtette még, három meccs van hátra még, a csodában bízhatunk még, de már csak abban. (Észtország jön, utána Hollandia idegenben, legvégül Andorra otthon.)

„Mindenre felkészültünk, csak erre nem. A borzasztó gól után hátralévő 88 percben még lett volna idő, hogy újítsunk, szakaszokban sikerült is" - ezek már a másodedző, Csábi József szavai.

A szakember elfogadta, hogy kapura veszélytelenek voltunk. „Amikor mentünk az eredmény után, még inkább kinyíltunk. Pintilii még sohasem lőtt a válogatottban gólt, hát épp ellenünk tette meg, hogy így eltalálta a labdát."

A románok ellen egy pontot sikerült szerezni a vb-selejtezőben, pedig ők mögülünk, a negyedik kalapból indultak. Ez az eredmény egyébként arra is rávilágított, hogy a világranglista is csalóka, hiszen a magyar a 31., a román pedig eddig kettővel mögötte volt.

Az egyik román lap láthatatlan Magyarországról írt. Előkerült a matt három lépésben kifejezés is, és a három a magyar igazságot is gúnyolták.

Románia a törökökkel játszik kedden, és ha újra nyer hazai pályán, szinte biztosan második, és esélyt kap a pótselejtezőre.