Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Guzmics elmondta, mi történt a hibájánál

2013.09.07. 10:33

A két legutóbbi bukaresti mérkőzésen is gyors gólt kapott a magyar válogatott, és hiába telt el tizenhárom valamint tizenegy év, vannak dolgok, amik nem változnak. Egy magyar játékosnak nem sikerül feldolgoznia azt, ha fütyülik a Himnuszt, ez a nyomás nem a csakazértis-érzést hozza elő belőle, hanem inkább összenyomja, beszűkíti.

A Haladás 26 éves védőjével, Guzmics Richárddal is ez történt, már a második percben rosszul ért a labdához.

„Tény, hibáztam, nagyot hibáztam, nagyon sajnálom. De nem tudom semmissé tenni, hiába is próbálnám. Azt beszéltük meg, hogy az első percekben megpróbáljuk átívelni a középpályájukat. Ezt akartam, belsővel próbáltam átívelni ezt a labdát, de rosszul találtam el, utólag már természetesen azt mondom, jobb lett volna hatalmasat belerúgnom lábfejjel, kirúgni a stadionból, bármi. Sajnos döntően befolyásolta a meccs kimenetelét ez a hiba, és nem tudtunk utána váltani” - mondta Guzmics, akit Marica könnyedén megkerült, miután hozzá passzolta a labdát. (A harmadik gól előtt is volt egy megkerülős csel, akkor Liptákot futotta körbe Tanase.)

Egervári fejében nyilván az fordult meg, hogy a fizikai fölényt kihasználva lehet esetleg eredményt elérni.

A játékos jó esetben tízezer ember előtt játszik, és nyilván kényszerből került be a sérülések után, a kapitány döntése is megkérdőjelezhető, hogy valóban nincs-e jobb játékos nála, és miért nem ellenkező hatást váltott ki belőle a sok néző valamint a jó hangulat.

„Ha nincs az első gól, más lett volna a játék képe, ha 0-0 az első harminc perc, esetleg a félidő, máshogy alakulhatott volna. Ettől még sok párharcot elveszítettünk, mindig előbb értek oda valahogy a labdákra, és még rúgtak két gólt, nem tudtuk uralni a játékot. Enyhe mezőnyfölényt olykor éreztem, de ez helyzetekben nem jött ki” - összegzett.

A sokat küzdő, de a román védők között sokszor eltűnő Böde Dániel így látta: „Nagyon nehéz megszólalni. Az első gól után arra gondoltam: hibázott az egyik társunk, de nincs semmi veszve, közösen ki kell javítanunk a hibáját, és megfordítjuk a meccset. A második gól előtt helyzetbe kerültem, a védők szereltek, az ellentámadásból pedig a román játékos élete gólját lőtte. Utána esélytelenek voltunk."

Amikor a magyarok a szurkolókhoz mentek megköszönni a biztatást, Bogdán Ádám kapta a legnagyobb tapsot, akinek két nagy bravúrjával legalább a kiütéses vereséget elkerültük.