Benedek
-4 °C
5 °C

Románia megalázta Magyarországot

2013.09.07. 09:55 Módosítva: 2013-09-07 09:57:20

A magyar válogatott elleni román győzelmet ünnepelte szombaton a román sajtó, amely szerint megkérdőjelezhetetlen volt a román csapat fölénye a bukaresti vb-selejtezőn.

A Gazeta Sporturilor, legnagyobb példányszámú román sportújság szerint a péntek esti meccset Románia már az öltözőben megnyerte, utalva ezzel Ciprian Marica korai góljára, amellyel a román válogatott a 2. percben vezetést szerzett. Az újság címlapján a Ria-Ria-Hungária rigmusra utaló szójáték olvasható úgy, hogy a Hungária szót a román "öröm" szóval (bucuria) helyettesítették. A lap megállapítja, hogy 41 ezer néző által biztatott román válogatott „robbanékonyan” kezdett, és már a második percben vezetéshez jutott, majd Pintiliinek a 20 méterről leadott bombája gyakorlatilag megpecsételte a találkozót, és Románia a pótselejtezőt érő második helyre lépett elő.

A lap szerint a magyar szurkolók azzal a céllal jöttek Bukarestbe, hogy szétverjék a román fővárost, de végül megszelídítve távoztak.

A Pro Sport azt emeli ki, hogy Victor Piturca szövetségi kapitány „zseniálisan” választotta ki kezdőjátékosait, akárcsak a cseréket, megállapítva, hogy péntek este Piturcának „minden összejött”. A lap szerint Románia „három lépésből adott sakk-mattot” Magyarországnak.

Mindkét román szaklap megemlíti, hogy máris elkezdődtek a találgatások, kivel kell majd Romániának megmérkőznie az esetleges pótselejtezőn, és megállapítják, hogy Franciaország mindenképpen elkerülendő.

Az Adevarul szerint a románok simán legyőzték a magyarokat, és a hazaiak ellenfele egyetlen említésre méltó helyzetet sem hozott össze. Az Evenimentul Zilei szerint Marica, Pintilii és Tanase, a három gólszerző „megalázta” Magyarországot. A Romania libera tudósítása címében azt írta, hogy Románia „térdre kényszerítette” Magyarországot.