Auguszta
-4 °C
2 °C

Guardiola hozzánk? Kizárt!

2013.09.09. 18:41

Pep Guardiolát érdekelte volna az angol válogatott irányítása, amikor Fabio Capello lemondott a posztról tavaly februárban, állítja az angol Daily Mail.

A szakember rögtön kapcsolatba lépett az angolokkal, de az FA interjúra sem hívta be az edzőt. A szervezet akkori vezetője, David Bernstein állítólag ragaszkodott ahhoz, hogy hazai edző irányítása a válogatottat, valószínűleg azért is, mert az utóbbi években több kritika érte őket az utánpótlás csapatok kudarcai miatt. Nem akarták a válogatott kispadját is egy külföldinek adni.

Guardiola egy sikeres barcelonai korszakon volt túl, négy év alatt mindent megnyert Messiékkel. A katalán tréner végül egy szezon kihagyás után a német Bayern Münchennél kezdett el dolgozni.

„Bizalmasan kezeltük az ügyet, az elejétől kezdve nyilvánvalóvá tettük, hogy kizárólag angol menedzserrel számolunk. David Bernstein akkori elképzeléseinek megfelelően a lehető legjobb trénert neveztük ki a posztra" - nyilatkozott az FA az ügyben.

Az állást a rutinos Roy Hodgson kapta, aki korábban több angol és külföldi klubot is irányított, a válogatott már vele kezdte meg a vb-selejtezőket. Hét forduló után veretlenül vezetik csoportjukat, de a továbbjutásuk még nem garantált, Montenegró és Ukrajna is ott van a nyomukban, utóbbival játszanak fontos selejtezőt kedd este.