Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Hollandia és az olaszok is izzadtak a vb-ért

2013.09.10. 23:34

A kedd esti világbajnoki selejtezők után Olaszország és Hollandia is olyan előnyt harcolt ki saját csoportjában, amit a többiek már nem tudnak behozni, kijutottak a 2014-es brazil világbajnokságra.

Úgy tűnt, hogy a hollandoknak könnyű dolguk lesz, a magyar válogatott csoportjában tökutolsó Andorrát kellett volna bedarálni. Ám Van Persie-ék az első félidőben nem tudtak gólt rúgni a hazaiaknak, csak szenvedtek.

A szünet utána aztán már beindult a Manchester United holland csatára, öt perc alatt vágott kettőt, az első egy látványos csavarás volt. A duplával el is dőlt a meccs, több gólt már nem rúgtak a hollandok, akik ezzel bebiztosították a vb-s szereplést. Huszonkét pontjuk van, a csoportban második magyar válogatottnak tizennégy.

Az olaszok otthon léptek pályára a csoportjukban harmadik csehek ellen, egy győzelem kellett ahhoz, hogy kijussanak a világbajnokságra. A vezetést viszont a vendégek szerezték meg a korábban a Lazióban futballozó Kozák góljával, és meg is őrizték a szünetig.

A szünet után Chiellini egyenlített egy fejessel, néhány perccel később pedig Balotellit tarolták le a cseh tizenhatoson belül, a büntetőt ő vágta be, meglett a fordítás. Maradt az olasz előny a végéig, ami kijutást ért, a húszpontos olaszok mögött Bulgária a második tizenhárom ponttal.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft