Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Dzsudzsákék sok fenyegetést kaptak

2013.09.12. 10:56

Nagy vihart kavart Dzsudzsák Balázs kedd esti nyilatkozata. Az észtek ellen 5-1-re megnyert meccs után azt mondta, a bukaresti 3-0-s vereség után rendőröknek kellett vigyázniuk rájuk, hatalmas nyomás alatt készültek.

A Dinamo Moszkva játékosa a Nemzeti Sport csütörtöki számában már azt mondta, megbánta, amit mondott.

Tudtam, hogy ezért kapok. De mindenki értse meg, nem szemben akartam úszni az árral, csupán elmondtam az érzéseimet. Ráadásul sokan félre is értették, hiszen amikor az mondtam, magunkért küzdöttünk, úgy értettem, a becsületünkért. Magyar válogatottként magától értetődő, hogy valamennyi magyarért küzdünk. Rosszulesik, ha ezt bárki megkérdőjelezi.

dzs
Lipták Zoltán és Dzsudzsák BalázsFotó: Illyés Tibor

A válogatott játékosai sok támadást kaptak a bukaresti vereség után. Atrocitás nem érte őket, az észtek ellen buzdítást is kaptak, ám a rendőri jelenlét megviselte a játékost. Dzsudzsák sajnálja, ha félreértették a szavait.

Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam. Sokkal inkább azt szerettem volna elmondani, abnormálisnak gondolom, hogy rendőri készültség mellett kellett edzenünk, hogy még az étteremben is biztonságiak álldogáltak körülöttünk, néhány játékos pedig olyan tartalmú üzeneteket kapott a szurkolóktól, hogy jobb, ha el sem mondom. Mi is érző emberek vagyunk, megviselt bennünket az a sok fenyegetés (...) Csak azt szerettem volna, ha az érem másik oldalát is látják.

Dzsudzsák elmesélte azt is, miután hazaérkeztek Bukarestből, milyen hangulatban kellett készülniük az észtek elleni mérkőzésre.

Nem jó érzés kommandósokkal körülvéve tréningezni. Mint ahogy azt sem jó lépten-nyomon olvasni, hogy jellemtelen hazaárulók vagyunk.

Hozzátette, kötelességének érezte megvédeni a csapattársait, többek között a románok ellen nagyot hibázó Guzmics Richárdot, viszont a szurkolókkal nem akar háborúzni.

A bukaresti selejtezőre visszatérve annyit mondott, pokoli volt a hangulat, és felháborító volt, hogy a himnuszból egy hangot sem hallottak. A válogatott előtt álló Hollandia elleni selejtezőről azt mondta, győzni mennek Amszterdamba.