Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Már a Barcelona is félmilliárd eurós klub

2013.09.17. 16:12
Több mint félmilliárd euróra nőhet a Barcelona a bevétele ebben a szezonban, miközben Gerard Piqué arra büszke, hogy jelentős támogatás nélkül építettek versenyképes csapatot.

A tervek szerint 509 millió eurós bevétellel (152,3 milliárd forint) az FC Barcelona lesz a Real Madrid után a második, amely átlépi a félmilliárdos küszöböt.

A 2013/14-es idényben elsősorban a szponzorációs szerződéseknek köszönhetően emelkedik jelentősen a klub bevétele, amelyet a spanyol középpályás, Thiago Alcanta Bayern Münchennek történt eladása is növel – jelentette be kedden Toni Freixa, a Barcelona igazgatótanácsának egyik szóvivője. Az egyesület célja az adózás utáni 36 millió eurós (10,7 milliárd forint) nyereség elérése.

A Real ebben a hónapban közölte, hogy a 2012/13-as szezonban sorozatban másodszor haladta meg a bevétele az 500 millió eurót, egészen pontosan 520,9 millió volt, amely 1,3 százalékkal magasabb, mint az azt megelőző idényben. A spanyol futballklub adózás utáni nyeresége 36,9 millió euró volt az előző szezonban, ami jelentős növekedés a 2011/12-es idényben megkeresett 24,2 millióhoz képest.

A Real a nyáron közel 200 millió eurót költött, mégis a Barcelona mögött áll a bajnokságban. „Azt olvastam, hogy a Madrid 2002 óta 1,2 milliárd eurót költött. Mi is költöttünk, de mögöttünk nem áll a Bankia" – utalt Gerard Piqué, Barca-védő, a Real átigazolásaihoz hiteleket nyújtó spanyol bankra

„Még mindig velünk van Messi, Xavi, Iniesta, Puyol, Valdés, Busquets és Pedro, ez a generáció semmibe sem került, és ez volt a kulcs ahhoz, hogy versenyben legyünk a Madriddal" – sorolta a saját nevelésű játékosokat a védő, aki elismerte, hogy ők is igazoltak nagy neveket, mint Ibrahimovic, Villa vagy Neymar, de csak akkor, ha nyertek is közben, míg a Madrid egy sikertelen szezon után vásárolta meg Iscót, Illarramendit és Bale-t.