Alfréd
-3 °C
3 °C
Magyarország
ma 03:00
Magyarország
Alpesi sí

2-2: 1 gólt lőtt, 3 gólpasszt adott a poolos

2013.09.17. 11:03

Jonjo Shelvey számára biztosan sokáig emlékezetes marad a hétfő esti Swansea–Liverpool- bajnoki. Először játszott korábbi csapata ellen, de a bizonyítási vágy igencsak görcsössé tette. Majdnem világcsúcsot állított fel azzal, hogy mind a négy gólban benne volt, mégis 2-2 lett a végeredmény

A második percben kapura akarta lőni, nem sikerült, de így is nála maradt a labda. Aztán gyönyörű cselekkel vitte be az ötösig, majd bravúrosan tekerte a labdát a kapuba. Még a helyükre sem ültek az ünneplő Swansea-szurkolók, amikor Shelvey megint főszerepet vállalt. 20 méterről haza akarta gurítani, de éppen Daniel Sturridge-t ugratta ki, aki elcsípte a labdát, és a jobb alsóba passzolt.

Shelvey vesszőfutása a 36. percben folytatódott, amikor a saját térfelén passzolta el a labdát, Viktor Moses lépett el vele, egészen a 16-osig vezette, majd bevágta Michel Vorm kapujába.

Aztán a fiatal középpályás valamelyest javított addigi szereplésén, Michunak fejelt le egy labdát, amiből a spanyol a 64. percben egyenlíteni tudott.

A meccs után sokan kommentálták a jeleneteket a Twitteren. Az egykori kiváló norvég csatár, Jan Aage Fjörtoft például megjegyezte, hogy ilyenről 1976 óta nem hallott Angliában, akkor az Aston Villa-játékos Chris Nicholl lőtt négyet, kettőt a Leicesternek, kettőt a saját kapuba. Gary Lineker, a korábbi kiváló válogatott csatár viccesen megjegyezte, Shelvey volt a meccs embere, sőt a csapata legjobbja is, mindkettőé.

Shelvey 2010 és 2013 között futballozott a Liverpoolban, ahol 47 bajnokin csak egy gólt lőtt, a Swansea-ban is ez volt az első találata, a Liverpool pontszerzésével továbbra is veretlenül első a Premier League-ben.