Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

FTC: szektorbezárás és kétmilliós pénzbírság

2013.09.24. 16:41

Kétmillió forintra büntette a Ferencvárost az Újpest elleni, vasárnapi derbin történt szurkolói rendzavarások miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága.

Az MLSZ honlapján olvasható közlemény szerint a ferencvárosiaknak a következő hazai mérkőzésükön be kell zárniuk a Puskás Ferenc Stadion C szektorát, illetve az M-től S-ig tartó szektorokat. Előbbi helyről a találkozó hajrájában az FTC-drukkerek egy csoportja áttörte a kordont, és a vendégtábor felé indult, a kiérkező rohamrendőrök azonban visszaterelték a drukkereket. Utóbbi helyek pedig nagyjából azok, amelyekben a találkozót megelőző élőképet alkották a szurkolók.

A fegyelmi bizottság indoklása szerint a Ferencvárost a szurkolók rendzavarásai, pirotechnikai eszközök használata és bedobálása, megbotránkoztató rigmusok skandálása miatt büntetik, valamint azért, mert az összecsapás után a drukkerek a pályára özönlöttek.

A mérkőzés miatt az Újpestnek is fizetnie kell, a lila-fehéreket hasonló okok miatt 400 ezer forintra büntették.

Az MLSZ fegyelmi bizottsága jelezte: a döntés meghozatalakor mérlegelte a cselekmények mellett, hogy a rendező Ferencváros ígéretet tett arra, hogy – a hatóságokkal közösen – azonosítja és felelősségre vonja a rendbontókat.

A Diósgyőr–Honvéd-mérkőzésen a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusok bekiabálása és a versenykiírás hangosításra vonatkozó előírásának megsértése miatt a fegyelmi bizottság a Diósgyőrt 100 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte, és elrendelte, hogy a klub a soron következő hazai bajnokiján szövetségi ellenőrt fogadjon, továbbá az eljárási költségeit viselje.

A legutóbbi fordulóban kiállított futballisták közül Vági András (Diósgyőr) és Zoran Supic (Pápa) két-két mérkőzésre szóló eltiltást kapott, míg Marko Ranilovicnak (Kaposvár), Margitics Andornak (Puskás Akadémia) és Fehér Zoltánnak egy-egy találkozót kell kihagynia.