Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Évekre eltilthatják a rendőrverő Jesust

2013.09.24. 14:12

Nagy bajba került a Benficát irányító Jorge Jesus edző. Csapata hétvégi, Guimaraes ellen idegenben, 1-0-ra megnyert meccse után összebalhézott azokkal a rendőrökkel, akik a pályára berohanó szurkolókat igyekeztek fegyelmezni.

Jesus meg akarta akadályozni, hogy az egyenruhások elvigyék az egyik drukkert, ekkor akasztott bajuszt több rendőrrel és biztonsági emberrel is, komolyabb dulakodás is volt.

A portugál A Bolának nyilatkozó jogász szerint a trénerre komolyabb eltiltás vár. Ha a bizonyítékok alapján kiderül, hogy Jesus bántalmazta a biztonsági személyzetet, akkor legalább háromhónapos eltiltást kaphat, legrosszabb esetben három évre is elmeszelhetik.

A rendőrség kihallgatta a trénert, a rendőri intézkedés akadályozása a gyanú. A portugál edzőket képviselő szervezet kiállt Jesus mellett, az erőszakot elítélték, ám úgy vélik, érthető volt a szakember reakciója, hiszen csapata egyik szurkolója került bajba.

A Benfica TV-nek azóta nyilatkozott a rendőrök által leterített férfi is, állítólag Jorge Jesus csak azt kérte az egyenruhásoktól, hogy „engedjék el", agresszió nem volt. A drukker egyébként azért ment be a pályára, hogy megszerezze az egyik játékos mezét.

Az ügyben a rendőrök és a mérkőzés ellenőrének jelentése alapján döntenek majd, várhatóan még a héten eldől, mi lesz Jesus sorsa.