Auguszta
-3 °C
2 °C

Elszabadult a pokol a svéd Újpest-Fradin

2013.09.27. 13:47

Ami Budapesten az Újpest–Fradi, az Stockholmban a Djurgården–AIK, szinte nincs olyan meccsük, amikor a fanatikus szurkolók ne csapnának össze, vagy ne csapnának valami balhét.

A rendőrség nagyon rákészült a csütörtöki bajnokira. Csak a helyszín biztosítására kétmillió svéd koronát költöttek, és szokásoshoz képest plusz 500 rendőrt is kivezényeltek a meccsre, amire 27 ezer drukker volt a helyszínen kíváncsi.

A két csapat  2-2-t játszott, de még el sem kezdődött a meccs, a stadionban máris görögtüzeket gyújtottak és petárdákat dobáltak. A sűrű fekete füst miatt tényleg pokolivá változott a hangulat.

Az ultrák az utcákon a rendőrökkel is összecsaptak, a metróban is megküzdöttek egymással. A rendörök ügyes trükkel, a mozgólépcső teljes lelassításával majd hirtelen felgyorsításával lepték meg a drukkereket.

Egy szurkolót eszméletlenül szállítottak a kórházba, néhány nyilatkozó szerint rendőrök okoztak neki gumibottal súlyos felsérülést, de a stockholmi rendőrség szóvívője tagadja, hogy ilyen túlkapás történt volna. Szerinte a két tábor összecsapásában sérülhetett meg a drukker.

A rendőrök agresszív fellépését ennek ellenére sokan kritizálják, több szemtanú állítja, a békés szurkolókra sem voltak tekintettel, gyerekek is kaptak a gumibotozásból és a paprikasprayből.