Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Koke passzol, Diego Costa berúgja

2013.09.29. 10:00

Fantasztikusan szerepel az Atlético Madrid az idei spanyol futballbajnokságban. Szombat éjszaka a madridi rangadón a Realt is legyőzte, és ezzel hét meccs után hibátlanul áll a második helyen, csak rosszabb gólkülönbségével a Barcelona mögött.

Az Atléti sikereinek egyik záloga a Koke–Diego Costa tengely. Előbbi eddig hat meccsen lépett eddig pályára, két gólja mellett már hatszor adott gólpasszt. Diego Costa pedig nyolc góljával, Lionel Messivel holtversenyben, vezeti a góllövőlistát.

A két madridi ráadásul hihetetlen jól megérti egymást. Ennek bizonyítéka, hogy Koke hat idei asszisztjából mindig Costa lőtte a gólt – ahogy tette azt a Real ellen is. Sőt, a brazil utolsó 17 góljából 11-szer Koke volt az előkészítő.

A szezon előtt sokan féltették az Atlétit, Radamel Falcao távozása miatt már előre temették a csapatot, főleg a csatárjátékban vártak visszaesést. Ehhez képest a klub eddigi 19 góljánál többre csak a Barcelona volt képes. Azt se feledjük, az Atlético már túl van a Sevilla, a Real Sociedad és a Real Madrid elleni idegenbeli rangadón.