Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Ez a keret harcolhatja ki a pótselejtezőt

2013.09.30. 17:42

Egervári Sándor kihirdette a hollandok és az andorraiak elleni vb-selejtezőkre készülő keretét. Az előző kerethirdetésekhez képest változás, hogy hosszabb kihagyás után bekerült a német másodosztályban jó teljesítményt nyújtó Stieber Zoltán, valamint a Salzburgban kiváló formában játszó Gulácsi Péter is, írta az mlsz.hu.

„Kapusposzton Megyeri Balázs az utóbbi hetekben nem jut szóhoz klubcsapatában, Gulácsi Péter viszont kiváló teljesítményt nyújt Salzburgban, rendkívül elégedettek a teljesítményével – mondta az mlsz.hu-nak a szövetségi kapitány. – A szoftverprogramunk segítségével mi is meggyőződtünk jó formájáról, ezért ezúttal neki szavaztunk bizalmat. Stieber Zoltán folyamatosan kimagasló teljesítményt nyújt a Fürthben, meghatározó tagja a bajnokesélyes együttesnek. Ő volt már köztünk korábban is, jelenlegi formája alapján segítheti a válogatottat az utolsó selejtezőkön.”

Egervári Sándor szerette volna meghívni a keretbe Gera Zoltánt is, aki az év elején keresztszalag-szakadást szenvedett, és nemrégiben tért vissza a West Bromwich Albionban. A csapatkapitány az utóbbi napokban egy kisebb izomsérülés miatt nem tudott teljes intenzitással edzeni, ezért Egervári Sándor nem számíthat a játékára.

„Gerával többször is egyeztettem az elmúlt időszakban, legutóbbi négy napja beszéltünk, és mutatkozott rá némi esély, hogy itt lehet a keretben, végül azonban kénytelenek voltunk lemondani róla. Nagyon sajnálom, hogy nem lehet velünk, mert már a jelenlétével is plusz erőt adhatott volna a többieknek, és bíztam benne, hogy húsz-harminc percre játéklehetőséget is adhatunk neki a hollandok ellen” - tette hozzá Egervári.

Ugyancsak sérülés miatt nem készülhet a selejtezőkre Pintér Ádám, akit egy bokasérülés akadályoz a játékban.

A válogatott kerete:

Kapusok:
Bogdán Ádám (Bolton Wanderers)
Király Gábor (1860 München)
Gulácsi Péter (Red Bull Salzburg)

Védők:
Vanczák Vilmos (FC Sion)
Gyömbér Gábor (Ferencváros)
Mészáros Norbert (DVSC-Teva)
Guzmics Richárd (Haladás)
Lipták Zoltán (Győri ETO)
Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth)
Kádár Tamás (DVTK)
Devecseri Szilárd (Haladás)

Középpályások:
Pátkai Máté (Győri ETO)
Varga József (Middlesbrough)
Elek Ákos (DVTK)
Hajnal Tamás (Ingolstadt)
Koman Vladimir (Ural)
Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)
Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)
Stieber Zoltán (Greuther Fürth)
Szakály Péter (DVSC-Teva)

Támadók:
Szalai Ádám (Schalke)
Böde Dániel (Ferencváros)
Németh Krisztián (Roda JC)

Biztonsági tartalékok: Megyeri Balázs, Fiola Attila, Gyurcsó Ádám, Simon Ádám, Nikolics Nemanja