Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

30-40% esélye van az infarktusos fradisnak

2013.10.02. 22:10

Dr. Szelid Zsolt László, a Ferencváros orvosi stábjának tagja szerint Akeem Adamsnek 30-40 százalék esélye van arra, hogy sikeresen elhagyhassa a kórházat. Az orvos ezt szerdán a Sport TV Mai helyzet című műsorában mondta el, hozzátéve, hogy a múlt szerdán infarktust kapott trinidadi futballista állapota továbbra is súlyos. Adams még mindig műszíven van a Semmelweis Egyetem Szív- és Érgyógyászati Klinikáján, ahol az intenzív ellátáshoz mért maximális ellátást kapja. Állapota a műszív keringésétől függ, de megfelelőnek mondható.

"Akeem nagyon súlyos, gyakorlatilag majdnem az egész balkamrára - ez a szisztémás kamra a szívben - kiterjedő infarktust kapott, ezért szorult erre a nagyon speciális kezelésre - árulta el Dr. Szelid, a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának munkatársa, aki jelezte, a kezelőorvosok döntik el, mi lesz a következő lépés a játékos kezelésében. - Amennyiben a szív funkciója nem tér vissza, akkor további lépés adott esetben egy másfajta műszív, vagy szóba jöhet a szívátültetés. Azt gondolom, az ő esélye, hogy valamilyen módon sikeresen elhagyja a kórházat, még mindig 30-40 százalék körüli".

A kardiológus elárulta, a Ferencvárosnál olyan kérdőívet töltetnek ki a játékosokkal, olyan vizsgálatokat végeznek el rajtuk, amit a FIFA és az UEFA is ajánl, így szívultrahang-vizsgálatokat, illetve EKG-t. A tesztek során a 22 éves Adams nem árulta el, hogy édesapjával hirtelen szívhalál végzett. Ezért is bíztat az orvos minden sportolót arra, hogy ezeken a kérdőíveken őszintén válaszoljon.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek