Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

Yaya Tourét lemajmozták Moszkvában

2013.10.24. 11:17

Nem túl sportszerű jelenetek zajlottak le a CSZKA Moszkva–Manchester City-meccsen, az orosz drukkerek Yaya Tourét, a Manchester City elefántcsontparti játékosát találták meg minden egyes labdaérintésnél – jól hallhatóan – majmozták a színes bőrű futballistát. Touré hiába panaszkodott a román játékvezetőnél, Ovidiu Hategan szavai még jobban feldühítették.

„Azt mondta a bíró, hogy csak ideges vagyok és ezen kapom fel a vizet. Kiábrándító volt, ahogy reagált. Nagyon szomorú vagyok a szurkolók egy kis csoportjára, hiába teszünk meg mindent a rasszizmus ellen, nem sok foganatja van. Azt hiszem az UEFA-nak sürgősen tennie kell valamit.”

A meccs után a City vezetői a meccs norvég ellenőrénél, Tormod Larsennél is bepanaszolták a moszkvai drukkereket. Nem kizárt, hogy stadionbezárás lehet az ügyből.

Nem ez volt az első eset Oroszországban, korábban olyan is előfordult, hogy a szurkolók a saját csapatuk játékosát kezdték ki a bőrszíne miatt. 2018-ban Oroszország világbajnokságot rendez, és a FIFA-nak is lesz még dolga a rasszizmus megállításával.