Sára, Márió
2 °C
6 °C

Kiütötte a Fradi a Diósgyőrt

2013.11.02. 16:01
A Ferencváros 0-1-ről 4-1-re verte a Diósgyőrt. A fővárosi futballisták Akeem Adams mezével ünnepeltek, Ricardo Moniz nem tudott interjút adni, mert sírva fakadt, amikor Adams került szóba.

Már az 53. másodpercben vezetett a Diósgyőr. Tisza Tibor emelt be egy szabadrúgást, Futács Márkó lehetetlen szögből elvállalta és Jova lába között a kapuba talált. Azt, amit a Fradi-védelem az utóbbi időben mutatott, átmentette erre a meccsre is, most Mateos nézte el a lestaktikát. Öt perc sem kellett hozzá, és a vendégvédők megint csak szédelegtek, de ezt megúszták.

Aztán volt egy Fradi-helyzet, amikor a Diósgyőr védekezte el magát, három zöld-fehér állt a hazai kapussal szemben, de elbénázták. A Fradi felébredt a korai gól okozta sokkból és átvette a meccs irányítását, a 13. percben 18 méterről kapott szabadrúgást a fővárosi csapat. A sértett, Julian Jenner állt a labda mögé és úgy vágta be a jobb felsőbe, hogy a diósgyőri kapus mozdulni sem tudott. Nagyon jó volt az első negyedóra. Az első félidő második részében nagy csata volt, kiegyenlített küzdelemmel.

A második félidő úgy kezdődött, ahogy az első. Most a 35. másodpercen esett az újabb gól, ezt a Fradi lőtte. Somalia húzott el a jobb oldalon, középre adta, Böde belőtte. A Fradi nem állt le, az 52. percben már kettővel ment a budapesti csapat, Holman Dávid pörgette zseniálisan Gyömbér Gáborhoz a labdát, a válogatott futballista – talán lesen – levette és nagyon bevágta. A Fradi ebben a bajnokságban csak egyszer rúgott kettőnél több gólt, szeptember 22-én az Újpestnek.

A Diósgyőr mindent megpróbált, a héten háromgólos verést beígérő Tomiszlav Szivics egy óra alatt az összes cserelehetőségét kihasználta. Ment a előre a hazai csapat, de ezekben a támadásokban már nem sok volt az ötlet, ráadásul a Ferencváros folyamatosan három embert tartott elől, így minden kontrában ott volt a gólszerzés lehetősége.

Aztán Böde meglőtte a Fradi negyedik gólját, a csapat visszatért arra az útra, amelyen a bajnokság elején elindult, simán nyerte a 13. forduló rangadóját, ezzel 23 pontos, két ponttal megközelítette a második helyen 25. ponttal álló Diósgyőrt. A csapat a meccs végén Adams mezével ment ki megköszönni a szurkolók biztatását. A Diósgyőr 2013. augusztus 11-e után veszített újra bajnoki meccset, akkor is négyet kapott, akkor Debrecenben.

OTP Bank Liga, 13. forduló  Diósgyőri VTK-Ferencváros 1-4 (1-1)

Diósgyőr, 11 ezer néző, v: Andó-Szabó

Gólszerzők: Futács (1.), illetve Jenner (14.), Böde (46., 86.), Gyömbér (52.)

Sárga lap: Vadász (30.), Futács (33.), Kostic (61.), Nikházi (71.), Debreceni (76.), illetve Besic (33.), Mateos (43.)

DVTK: Rajic - Vági, Vadász, Debreceni, Gohér - Abdouraman (Gosztonyi, 55.), Kostic, Nikházi, Barczi (Elek, 69.) - Tisza (Bacsa, 55.), Futács

Ferencváros: Jova - Gerson (Jovanovic, 90.), Mateos, Besic, Bönig - Somalia, Gyömbér, Holman, Józsi (Busai, 84.), Jenner (Cukic, 88.) - Böde