Gerzson
-3 °C
2 °C
Curling
Percről Percre

Hova tűnt az Adamsnek gyűjtött pénz?

2013.11.05. 15:07 Módosítva: 2013-11-05 15:08:54

Hatalmas a felháborodás Trinidadon a ferencvárosi Akeem Adams megsegítésére indított jótékonysági program miatt. Kiderült, hogy az Adamset támogató százdolláros pólókból származó bevételnek csak egy részét kapja meg a szívátültetésre váró futballista családja. 

A Wired888 azt írja, a helyi futballszövetség elismerte, hogy hibáztak, és rosszul kommunikálták az ügyet. A főtitkár Sheldon Phillips viszont megjegyezte, ők korábban sem állították, hogy a teljes összeg kerül majd Adamsékhez, mivel a ruha gyártását is fedezni kell, így pólónként huszonöt dollár megy a családnak. A pólókból ötvenezer dolláros bevételük lett. 

A lap viszont idézi a futballszövetség október 6-án kiadott közleményét, ebben az áll, hogy a százdolláros pólók eladásokból származó teljes bevételt elküldik majd Adamséknek. 

A ruhagyártó cég a szövetségre mutogat, és sajnálatosnak találják, hogy a költségekkel kapcsolatos információkat csak most tudta meg a nyilvánosság, szerintük a szövetség végig tisztában volt azzal, hogy pólónként huszonöt dollár jut majd Adams megsegítésére.

A futballszervezet hozzátette, eszükbe sem jutott, hogy extra bevételt vegyenek le a kampányból. Abban mindkét fél egyetértett, a kommunikációval gondok voltak. 

A Support Akeem pólóknak és az Új-Zéland elleni barátságos meccs jegybevételeinek köszönhetően összesen 255 750 dollárt folyt be, ebből azonban csak 72 300 jut majd a súlyos szívrohamon átesett futballista gyógykezelésére. 

A legutóbbi információk szerint a 22 éves hátvéd, akinek a fertőzések miatt amputálni kellett a bal lábát, már tud kommunikálni a külvilággal, edzője, csapattársai is látogathatják.