Sára, Márió
2 °C
6 °C

Orbán és a mágikus tízezer órás gyakorlás

2013.11.05. 10:58

Orbán Viktor miniszterelnök, futballakadémia-tulajdonos Simicskó István sportállamtitkárral kéz a kézben váratlanul megjelent a Honvéd bázisát jelentő Magyar Futball Akadémián.

Nyilván arra volt kíváncsi, hogy a Honvéd miért teljesít jobban a Felcsúton rendezett nemzetközi utánpótlástornán, mint az általa alapított Puskás Akadémia. És hogy van az, hogy noha az ő akadémiája ugyan korábban indult, mégis kevesebb élvonalbeli játékost tudott adni, mint Hemingwayé.

Orbán nagyon szigorú volt a gyerekek előtt, és a tízezer órás gyakorlást hozta elő, mondván, annyi legalább kell, hogy valaki jó profi futballista legyen, számolják ezt ki, hogy jöhet össze.

A tízezer órás hatékonysági vizsgálatot a hegedűsöknél valamint a zongoristáknál alkalmazták, ő egy hirtelen váltással ezt a futballra ültette át.

Azt ugyanakkor kiderítette, hogy táplálkozási tanácsadója is van az MFA-nak. Orbánt lelkes tanácsadója, Takács Mihály edző is elkísérte, nyilván együtt kiérlelik majd, hogyan fogják Felcsúton kinevelni a szürke átlagból a Belgiumban egy év alatt súlytalanná váló Czvitkovics Péter utódát, hogy ne kelljen tízmilliókat fizetni minőségi játékosért, ha már van egy félmilliárdból gründolt akadémiájuk is.