Mátyás
-6 °C
1 °C
Gyorskorcsolya
Percről Percre

Heynckest nézték ki a válogatott élére?

2013.11.06. 09:10

A Nemzeti Sport információi szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) felvette a kapcsolatot a német sztáredző Jupp Heynckesszel.

A 68 éves szakember az előző szezonban a Bayern Münchennel rekordok sorát állította fel, már április elején megnyerte a német bajnokságot, a Bajnokok Ligája elődöntőjében a Barcelonát 7-0-s összesítéssel ejtette ki, a döntőben pedig 2-1-re nyert.

Utána bejelentette: pihenni szeretne. Ezért a Real Madriddal sem folytatott hosszabb tárgyalásokat, a klubbal korábban szintén BL-t nyert.

Az MLSZ október végi elnökségi ülésén úgy foglalt állást, hogy alaposan szeretné feltérképezni a  lehetőségeket, nem szeretne elhamarkodott döntést hozni.

A portugál Paulo Sousát ki kellene vásárolni izraeli csapatától, a korábbi román kapitány, a Sportinggal és a Liege-zsel bajnok Bölöni László pillanatnyilag Katarban dolgozik. Eddig komolyabban ők kerültek szóba, mert ők lennének megfizethetőek. Heynckes nyilvánvalóan pénzkérdés, pláne, hogy stábbal érkezne. Ha egyáltalán még szeretne munkát vállalni valahol.

A szintén német Otto Rehhagel 63 évesen került Görögországba, három év múlva megnyerte a 2004-es Európa-bajnokságot.