Benedek
-5 °C
5 °C

Erikssonnak csak 1,5 millió eurót kell fizetni

2013.11.07. 11:12 Módosítva: 2013-11-07 11:12:27

Móré Imre futballedző, menedzser az M1 Ma Reggel című műsorának vendége volt, és megerősítette, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor három jelöltje közül az egyik Sven Göran Eriksson a magyar válogatott kispadjára.

A volt angol kapitánynak nincs menedzsere, de így is sorban állnak érte, mert már nincs Kínában, állította Móré. Szerinte a pénz másodlagos a 65 éves szakember életében, és most nagyon olcsó, mindössze 1,5 millió eurót kellene érte fizetni.

„Olyan kisugárzása van, hogyha ránézel, bizsereg a tested, tud motiválni, amit tud, át tudja adni” – értékelte korábbi játékosát a korábban Svédországban élő Móré.

Móré azt is kijelentette: „Nincs ambíció a magyar fiatalokban, nincs, hogy égnek a bizonyítástól, pedig milliókat keresnek, ennyi pénz nincs a svéd labdarúgásban, és nézzük meg az eredményeket.”

Eriksson az angolokkal nem tudott bejutni a vb-elődöntőbe 2006-ban, de már annak is örülhetett, hogy hatalmas botrány után egyáltalán a tornán vezethette a csapatot.

A News of the World buktatta le, miután a vb előtt Dubajba utaztatta, és az ottani üzleti vacsorán Eriksson maga vetette fel, hogy az álsejk megvásárolhatná az Aston Villát. Eriksson egyenes utalást tett arra, hogy elvállalná az Aston Villa menedzserségét, legalább annyiért – vagyis évi nettó ötmillió fontért (1,8 milliárd forint) –, amennyit tudomása szerint José Mourinho, a Chelsea szakvezetője, az angol Premier League legjobban kereső klubedzője kap.

A svéd edző azóta volt a Manchester Citynél, Mexikóban, Elefántcsontparton, velük a 2010-es vb-n nem ment tovább a csoportból, igaz, Brazília és Portugália volt az első kettő.

2010 óta neves csapat kispadja már nem jutott neki, megfordult Dubajban is, legvégül pedig Kínába ment pénzt keresni.