Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Na ez az igazi kivédte a szemüket is

2013.11.11. 09:54

Elképesztő fölényben játszott a Tottenham a Newcastle elleni hétvégi, hazai bajnokin, mégis a vendégek nyertek 1-0-ra. A labdabirtoklás 63-35 százalék volt, a kapura tartó lövések száma 31-8, a kaput eltalálóké 14-4. Azt, hogy nem a londoni csapat nyert, első sorban Tim Krulnak köszönheti a Newcastle, aki bravúrokat mutatott be, vasárnap délután nem lehetett neki gólt lőni.

2006 óta a holland az első, aki ennyiszer védett, ráadásul úgy, hogy még gólt sem kapott. A listán a QPR-s Patrick Kenny és a portsmouth-i David James a második 12-12 védéssel, de előbbi három, utóbbi két gólt kapott a Manchester Citytől, illetve a Chelsea-től.

Krul a legnagyobb bravúrt a 64. percben mutatta be, amikor előbb Andros Towsend, majd Roberto Soldadó lövését is kifogta. Soldado, Towsend, valamint Paulinho egyébként háromszor-háromszor próbált gólt lőni, de semmi nem jött össze.

A 25 éves, már ötszörös válogatott Krul 2006-ban került a Newcastle-höz, azóta kétszer kölcsönadták, 2010 óta ő az első számú. Sikerével a Newcastle a 9. helyre jött fel a bajnokságban, míg a Tottenham a hetedikre csúszott vissza.