Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Fogadjunk, hogy alig alszik június-júliusban!

2013.11.12. 10:06

Véglegesek a 2014-es brazíliai futball-világbajnokság időpontjai, néhány meccsért hajnalig fent kell maradni, de a döntőért legalább nem kell majd éjszakázni. 

A legtöbb mérkőzést 16, 18, 19, 20, 22 órakor kezdik, lesznek viszont olyan találkozók, melyek éjfélkor indulnak, a legnyugatibb helyszínen, Manausban rendezett mérkőzésekért pedig hajnali 2 óráig kell majd fent maradni. 

A nyitómérkőzés június 12-én, csütörtökön lesz, este nyolckor fog kezdődni, aznap nem lesz több csoportmeccs. Egy hónappal később a világbajnoki döntő 19 órakor indul, előtte az elődöntők és a kisdöntő - a meccs a 3. helyért - este nyolckor. 

A világbajnokság mezőnyében már csak néhány kiadó hely maradt, az európai pótselejtezők első meccseit pénteken rendezik, Portugália-Svédország, Ukrajna-Franciaország, Görögország-Románia, Izland-Horvátország lesz a program. 

Elkapkodták a vb-jegyeket

Mindössze hét óra alatt elfogyott az a 230 ezer belépő, amelyekhez a jövő évi brazíliai labdarúgó-világbajnokság jegyértékesítésének második fázisában lehetett hozzájutni.

A nemzetközi szövetség (FIFA) közleménye szerint a mostani szakaszban a jegyek 62 százaléka a hazai szurkolókhoz került, ezen kívül a legtöbben Ausztráliából, Angliából és Argentínából jutottak belépőhöz.

Érdekesség, hogy ezúttal a legnépszerűbb találkozókra, azaz a nyitómérkőzésre, az elődöntőkre, a fináléra, valamint a brazil válogatott összecsapásaira nem lehetett belépőket kapni.

Az első szakaszban 890 ezer jegy jutott gazdához. A FIFA adatai szerint már több mint 6,2 millió jegyigénylés érkezett a dél-amerikai tornára, amelyre összesen 3,3 millió belépőt értékesítenek. Az értékesítés következő szakaszára december 8-án, a csoportok sorsolását követően kerül sor.