Ágnes
-1 °C
2 °C

Mourinho: Nekem C. Ronaldo volt a csúcs

2013.11.13. 09:14

A Chelsea-t irányító José Mourinho nemrég még a sajtón keresztül üzengetett korábbi játékosának, Cristiano Ronaldónak, a játékos pedig vissza, most viszont a korábbi Real Madrid-tréner nem győzte magasztalni az idén bombaformában játszó játékost. 

Mourinho a France Footballnak nyilatkozva kapott őszinteségi rohamot. „Karrierem csúcspontja volt, hogy edzhettem. Ő a legprofibb játékos, akivel valaha találkoztam. Időnként minden edzőnek és játékosnak vannak surlódásai, de ennél nem több nem történt. Semmi problémám nincs vele" - jelentette ki.  

Az angol bajnokságba nyáron visszatért tréner még augusztusban mondta azt, nagy kluboknál segédedzőként olyan játékosokkal dolgozhatott, mint az igazi Ronaldo, a brazil. Pár nappal később barátságos meccset játszott a Chelsea és a Real, ahol gólt szerzett Cristiano Ronaldo, majd a kispadok felé nézett, miközben magára mutogatott, valószínűleg korábbi edzőjének üzent ezzel.

Mourinhónak nem ez volt az első megjegyzése a játékosra, miután elhagyta a madridiakat. A nyár elején úgy vélte, a klasszis nem fogadta meg a tanácsait. „Cristiano Ronaldo talán azt gondolja, hogy már mindent tud a futballról, és egyetlen edző sem segítheti a fejlődését. Egy alapvető problémám volt vele, a taktikai hozzáállását kritizáltam, amit nem vett jó néven, nem fogadta el a tanácsaimat". 

Cristiano Ronaldo tizenhat góllal vezeti a spanyol góllövőlistát, a Bajnokok Ligájában is ő a legeredményesebb, nyolcat lőtt eddig. A Chelsea negyedik az angol bajnokságban.