Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Az utánpótlásfoci is totális csődben van

2013.11.14. 19:09

A 19 éveseknél Mészöly Géza válogatottjának nem kell selejtezőt játszania, mert jövőre Magyarország rendezi a nyolccsapatos U19-es Európa-bajnokságot.

Ezért nyugodtan leköthetett egy barátságos meccset az angolokkal, akik legjobbjaikat el sem hozták Telkibe, de ettől még simán verték a magyarokat 4-1-re. Voltak nagy védelmi hibák, de egyoldalú meccs volt. Pedig mintha a kapitány azt mondta volna, hogy micsoda tehetséges játékosok vannak ebben a korosztályban is.

Az albánoknak még nem volt pontjuk a 21 év alattiak Eb-selejtező csoportjában, természetesen Kispesten tört meg a sorozat, 2-0-ra legyőzték a magyar futball legnagyobb tehetségeit – Radó, Kovács, Kleinheisler - felvonultató csapatot.

„Gyorsaság, dinamika, agresszivitás, akarat” - Nyilasi Tibor, a hazai szövetség sportigazgatója ezeket az indokokat jelölte meg a kínos vereségre. Nem tudta megfejteni az okokat, miért volt mindenki árnyéka önmagának.

Róth Antal kapitány nem értette a vereséget, hogy a hazai csapatokban jól játszók most rosszul játszottak. „A képességbeli különbségek döntöttek, sok párharcot veszítettünk” - állapította meg Róth, aki 12 éve sehová nem juttatta ki csapatát, de továbbra is bíznak benne, körülbelül havi egymillióért.

Magyarország fiataljai egy kivétellel akadémián nőttek fel, a csapat a legutóbbi három meccsén gólt sem lőtt.

U21-es Eb-selejtező:
Magyarország-Albánia 0-2 (0-0)
A csoport állása: 1. Spanyolország 12 pont/4 mérkőzés, 2. Ausztria 9/4, 3. Magyarország 6/5 (6-7), 4. Bosznia-Hercegovina 6/5 (8-10), 5. Albánia 3/6