Valér
2 °C
8 °C

Elindult a meccs, senki nem akart játszani

2013.11.14. 12:20

A brazil játékosok országszerte tiltakoztak a zsúfolt futballnaptár miatt a szerdai bajnoki meccseken, a tüntetésben az első két osztály csapatai vettek részt.

A legtöbb csapat úgy tüntetett, hogy a kezdés után karba tett kézzel, mozdulatlanul álltak egy percet, míg a Botafogo–Portuguesán a kezdés előtt tiltakoztak a játékosok, mert egy bíró mindenkit sárga lappal fenyegetett meg egy korábbi bajnokin. 

A Sao Paolo–Flamengo előtt a játékosok a kezdőkörben tartottak megbeszélést, aztán a sípszó után egy percig egymásnak passzolgatott a két csapat, anélkül, hogy bárki támadást indított volna. A bíró azért így is tette a dolgát, igyekezett a játék közelében maradni. 

A futballistákat képviselő csoport többek között azt szeretné elérni, hogy a brazil szövetség nyújtsa meg a felkészülési időszakot és a futballistáknak ne kelljen ennyi mérkőzést játszaniuk, az egyik legfontosabb céljuk viszont az, hogy a másod- és harmadosztályban szüneteljenek a mérkőzések a jövő évi brazil világbajnokság alatt. Arra is fel akarták hívni a figyelmet, hogy sokan nem kapják meg időben fizetésüket, a szövetség pedig nem törődött eddigi kéréseikkel.

„Azt szeretnénk elérni, hogy a szövetség reagáljon a kéréseinkre, és tenni akarunk, hogy javuljon a futballunk minősége" - mondta a mozgalom egyik vezetője, a Corinthians-védő Paulo Andre. 

A brazil futballisták szinte egész évben játszanak, az állami bajnokságok után kezdődik a nemzeti bajnokság, közben kupameccseken is pályára kell lépniük, sokszor a válogatott fordulók alatt sem szünetel a bajnokság.   

Magyarországon persze nem lehetne ilyen problémájuk a futballistáknak, itthon a téli szünet és a nyári szünet majdnem ugyanolyan hosszú, ha az időjárás közbeszól, akkor általában elhalasztják a bajnokikat.