Valér
4 °C
8 °C

Kísértett a múlt a Wembley-ben

2013.11.16. 15:08

Biztos sok angol szurkoló bosszankodott a pénteki, Anglia–Chile felkészülési meccs után. Nem csak azért, mert az angolok 10 meccses veretlenségi szériája szakadt meg azzal, hogy a barcelonás Alexis Sánchez kétszer is gólt lőtt Fraser Forsternek, hanem azért is, mert 15 évvel ezelőtt éppen ugyanígy kapott ki Anglia a dél-amerikai válogatottól. Talán a sors iróniája az is, hogy az akkori találkozó után a mostani kapitány, Roy Hodgson szakértett a stúdióban

„Ez egy jó lecke volt számunkra, tanulnunk kell belőle – mondta a mostani meccs után a kapitány, Roy Hodgson – Nem akarom megmagyarázni a vereséget, de Chile nagyszerűen futballozott. Nem kell egyből tragédiát víziónálni.”

A Barcelona csatára, Alexis Sánchez a hetedik percben, majd a hosszabbítás negyedik percében lőtt két góljával Chile nyert, Anglia legutóbb 2012. november 14-én, majdnem napra pontosan egy év után kapott ki, akkor a svédországi 2-4-et kellett megmagyarázni.

Balra matador Salas, jobbra matador Sanchez
Balra matador Salas, jobbra matador Sanchez

De ami a lényeg: Alexis a 15 évvel ezelőtti duplázó, Marcelo Salas matadoros gólörömével emlékezett elődjére, aki 1998-ban szintén rúgott egy klasszisgólt a Wembley-ben, aztán még egyet, büntetőből.