Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Algéria ünnepelt: 12 halott, 240 sérült

2013.11.20. 16:32

Az algériai válogatott 1-0-ra nyert Burkina Faso ellen az afrikai vb-pótselejtezőn szerda este hazai pályán, így ismét kijutottak a futball-világbajnokságra. A győztes mérkőzés után hatalmas ünneplés kezdődött országszerte, az emberek ellepték az utcákat, de hiába volt nagy a rendőri készültség, tizenketten életüket vesztették. 

Az áldozatok közül kilencen autóbalesetekben hunytak el, három halálos eset körülményeiről nem lehet tudni, a kormány közleménye szerint kétszáznegyven sérültje is van az ünneplésnek. 

Algériában hatalmas volt a várakozás, már múlt héten a jegyértékesítések miatt is kitört a balhé, akkor ötvenen sérültek meg, volt, akit megkéseltek, miközben a belépőkért ment a harc. 

Szerdán hat órával a pótselejtező kezdete előtt megtelt a blidai harmincötezres stadion. A rendőrség ötezer emberrel próbálta biztosítani a rendet, negyvenen így is megsérültek az arénában. 

Az első mérkőzést 3-2-re nyerte meg Burkina Faso, így az algériai Bougherra 49. percben szerzett gólja kijutást ért az idegenben szerzett gólok miatt. Ez lesz a válogatott harmadik vb-szereplése 1982, 1986 és 2010 után.