Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Arbeloa kesztyűt húzott a kapuskáoszban

2013.11.20. 16:15

A spanyol válogatott 1-0-ra kapott ki Dél-Afrikától barátságos találkozón szerda este. A mérkőzést abban a stadionban játszották, ahol Spanyolország 2010-ben világbajnok lett, de most rosszul jöttek ki a meccsből, mert sérülés miatt elvesztették Victor Valdest. 

A Barcelona szünetben beállt kapusát a 77. percben, 1-0-s hazai vezetésnél kellett lecserélni, az sem zárható ki, hogy vádliszakadása van a jobb lábában, várhatóan heteket kell kihagynia. A spanyol válogatott percekkel korábban használta el utolsó lehetőségét, ezért a realos védő, Arbeloa húzta fel a kesztyűt, hogy beálljon a kapuba a hajrára. 

A két kispad tanácskozni kezdett, a spanyolok végül meg tudtak egyezni a házigazdákkal és a FIFA-delegálttal, hogy cserélhessenek még egyet, úgyhogy beállt Pepe Reina, ő volt a harmadik kapus, akit a spanyolok pályára küldtek a barátságoson. 

Az 1-0-s dél-afrikai vezetés maradt a végéig, a spanyolok először kaptak ki a nyári Konföderációs Kupa döntője óta, ott a brazilok intézték el őket 3-0-ra. 

Valdes sérüléséről még nincs pontos diagnózis, de az benne van, hogy Messihez hasonlóan az idén már nem játszhat a Barcelonában.