Valér
4 °C
8 °C

A piros jogos volt, de a tizenegyes?

2013.11.27. 10:53

Az Ajax meglepte a Barcelonát a Bajnokok Ligája kedd esti csoportmeccsén, a hazai pályán játszó hollandok az első félidő után 2-0-ra vezettek a Messit és Valdest nélkülöző vendégek ellen. 

A második félidő elején aztán a Barcelona büntetőt kapott, a Neymart utolsó emberként felrúgó Veltmant jogosan küldte le a játékvezető, a tizenegyes viszont nem tűnik egyértelműnek. A felvételek alapján úgy tűnik, hogy az ajaxos majd fél méterrel a tizenhatoson kívül rúgta fel a brazil játékost, aki ezután repült be a területre. 

Xavi bevágta a büntetőt, az emberelőnyben játszó Barcelona a hajrában megszorongatta az Ajaxot, de így is kikaptak, ezzel véget ért a csapat hosszú veretlenségi sorozata.

Jogos volt a tizenegyes?

  • 1193
    Nem
  • 741
    Igen
  • 170
    Nem tudom

„A félidőben még nem pánikoltunk, megbeszéltük, hogyan tudnánk javítani, de a második félidőben így sem sikerült fordítani. Nem lehet kifogásunk, ez a teljesítmény egyszerűen nem elég egy Barcelonától" - értékelt Xavi a vereség után. Tata Martino vezetőedzővel először kapott ki a csapat, szerinte az ajaxosok egyénileg jobbak voltak ezen a mérkőzésen. 

A katalánok már továbbjutottak a csoportból, a győzelemmel még az Ajaxnak is van esélye a második helyre, ehhez az utolsó fordulóban az őket egy ponttal előző Milant kell verniük idegenben.