Zsolt
5 °C
21 °C
Index - In English In English Eng

São Paulo elveszítheti a vb nyitómeccsét

2013.11.28. 15:07

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) végrehajtó bizottságának egyik tagja szerint kétséges, hogy a São Pauló-i Itaquerao Stadionban rendezik-e meg a jövő évi világbajnokság nyitómérkőzését, miután szerdán leszakadt a tetőszerkezet egy darabja, s a balesetben többen meghaltak.

A tragédia után többen felvetették, hogy a vb-nyitómeccsét inkább a riói Maracanában kellene tartani június 12-én.

„Kétségessé vált a helyzet, mivel négy hónappal a vb előtt készen kell állnia az arénának az utolsó tesztekre. Különben kérdéses, hogy São Paulóban marad-e a nyitómeccs” – mondta az MTI szerint Michel D'Hooghe, a FIFA vb tagja, aki egy belga rádióállomásnak azt is elmondta, a sportágat irányító szervezet "nem nyugtalan, csak aggódik" a határidők miatt.

Delia Fischer FIFA-szóvivő szerint leghamarabb a szervezőbizottság jövő keddi ülése után várható állásfoglalás az ügyben.

Szerdán egy daru omlott össze a fémszerkezet tetején. A televíziós felvételek alapján egy hatalmas fémdarab zuhant rá a lelátóra, s a nézőtér mellett az arénán végigfutó LED-kivetítő is megsérült.

A brazíliai világbajnokság szervezői hosszú ideje futnak versenyt az idővel, hogy valamennyi stadion készen álljon a FIFA által megadott határidőre, ennek ellenére a 12-ből az Itaquerao mellett további öt aréna nem készült még el. Ráadásul a hat közül éppen a São Pauló-i létesítményben álltak legjobban a munkálatok.

15%
5990 Ft
5092 Ft