Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Elza
2 °C
8 °C

Egy magyar a legjobb román csatár

2013.12.04. 19:45

Székely Szabolcs, az ACS Poli Timisoara csatára kapta a Román Labdarúgás Gáláján a 2013-as év legjobb támadó játékosának járó díjat. A nagyenyedi származású futballista kilenc gólt szerzett a román bajnokságban, ezzel a múlt hétig vezette a góllövőlistát, ekkor azonban a második helyre szorult.

A kedd este tartott bukaresti gálán a Sportújságírók Klubja és a Román Labdarúgók Egyesülete rangsorolta a játékosokat. A legjobb román futballista Alexandru Bourceanu, a Steaua Bucuresti és a román válogatott középpályása lett, a legjobb edzőnek a Steauát irányító Laurentiu Reghecampfot, a legjobb játékvezetőnek pedig a nagykárolyi Kovács Istvánt választották.

Székely Szabolcs az MTI-nek szerdán elmondta, a hétvégi bajnoki mérkőzésen mindenképpen góllal szeretné megünnepelni a kitüntetést, melyre egyáltalán nem számított. Úgy vélte, az edzője bizalma adott neki szárnyakat a mostani idényben. Úgy érezte, hogy teljes odaadással és erőbedobással kell meghálálnia ezt a bizalmat, és még ha nem is sikerült mindig gólt szereznie, mindent megtett a csapata győzelméért.

A támadó az MTI kérdésére megjegyezte, a szülei, a testvére és a sógora is megkapták már a magyar állampolgárságot. Ő elfoglaltsága miatt mindeddig nem folyamodott magyar okmányokért, de szándékában áll ezt megtenni.

Székely Szabolcs megjegyezte, egyelőre nem foglalkoztatja a gondolat, hogy a román, vagy akár a magyar válogatottban játsszon.

„Nekem még bizonyítanom kell ahhoz, hogy érdemes legyek erre. Én újraszülettem a futballban, miután sok éven át az alacsonyabb osztályokban játszottam” – mondta a csatár.

A 28 éves, erős testalkatú csatár jószerivel a semmiből tűnt fel. A mostani idény előtt többnyire másod-, harmad- és negyedosztályú csapatokban játszott. A temesrékási Atletic Club Recas csapatával küzdötte fel magát a másodosztályba. Ez a csapat engedte át helyét a temesvári ACS Polinak, amely részben a rékási játékosállománnyal kezdte el szereplését az első osztályban, melyben a téli szünet előtt a középmezőnyben áll.