Brutális tömegverekedés a brazil bajnokin

2013.12.09. 09:29

Életveszélyes sérültje is van annak a szurkolói összecsapásnak, ami az Atletico Paranaense–Vasco da Gama brazil első osztályú bajnokin történt vasárnap este.

A két szurkolótábor a lelátón esett egymásnak, semmi nem választotta el őket. Oda-vissza üldözték egymást, mikor megindult a hazaiak egy nagyobb csoportja, és beszorította a vendégtábort. Sokan a kerítésekhez préselődtek, miközben a mérkőzést közvetítő csatorna azt mutatta, hogy többen egy drukker fejét rugdossák.

A rendőrök csak percekkel később jelentek meg, gumilövedékekkel próbálták feloszlatni a tömegverekedést. A mérkőzés nyolcvan percig állt, néhány játékos sírva ment be az öltözőbe.

[VÍDEO COMPLETO] - Torcedor do Atlético espancado dentro da torcida do Vasco

Hárman kritikus állapotban kerültek kórházba, egy néző kómában van. A rendőrség szóvivője később elmondta, azért nem tudtak időben beavatkozni, mert a rendre az Atletico Paranaense által felbérelt biztonsági cégnek kellett volna vigyáznia. 

Később a katonai rendészet egy helikoptere is leszállt a pályán, hatvan rendőr és húsz lovasrendőr érkezett az arénába. A mérkőzést le tudták játszani, a hazaiak 5-1-re nyertek, ezzel a Vasco kiesett. 

Brazília jövő nyáron futball-világbajnokságot rendez, rengetegen aggódnak amiatt, a házigazdák hogyan tudnak majd rendet tartani a torna ideje alatt. 

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport