A magyar futballista nem a lebukástól fél

2013.12.18. 11:24

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete NB I.-es, NB II.-es és NB III.-as futballistákat kérdezett a fogadási csalásokról; 321 játékos válaszolt, név nélkül.

Nagy volt az őszinteség. 

Arra a kérdésre, hogy leginkább mi tartja vissza őket a bundázástól, a legtöbb futballista azt válaszolta, személyes becsületesség és tisztesség, de sokan a csapattársaikat nem akarják átverni, ez volt a második legnépszerűbb válasz.

A legkevesebben, mindössze 2 százalék ikszelte be azt, hogy fél a lebukástól, a 321 játékosból 19  választotta ezt.

A felmérésben részt vevő futballisták 29 százaléka úgy gondolja, ha időben kifizetnék a bérüket, az lenne a legjobb módja annak, hogy ne legyen bunda a magyar futballban. 17 százalék szerint a nagyobb fizetés a megoldás, csak 2,5 százalék gondolta úgy, hogy a béreket és a bónuszokat soha nem lenne szabad készpénzben kifizetni. 

A Központi Nyomozó Főügyészség az év elején hozta nyilvánosságra, hogy tizenegy NB I.-es mérkőzést két Magyar Kupa-mérkőzést is manipulálhattak korábban, továbbá U19-es, NB II.-es és Ligakupa-meccsek is voltak a listán. 

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon szeptemberben lezajlott az első tárgyalási nap K. Zoltán és 16 társa ügyében, akiket mérkőzések eredményének jogosulatlan befolyásolása miatt vesztegetéssel és kötelességszegéssel vádolnak.  • Hírek
  • Hírek