Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Ennyit egy embernél még nem volt a labda

2013.12.18. 19:50

A brazil U17-es futballválogatott annyira berágott az Egyesül Államok elleni meccsük játékvezetőjére, hogy megtagadták a játékot. A bíró végül korábban fújta le a mérkőzést.

A százéves amerikai futball ünneplésére Floridában rendeztek egy meghívásos tornát, ami végül botrányba fulladt. Brazília az utolsó meccsén az USA-val játszott, már egy döntetlennel is jó lett volna a torna megnyerésére.

Ez az esély azonban hamar elszállni látszott, a 16. percben ugyan még egyenlítettek, de 2-1-es amerikai vezetés után az első kiállítást is megkapták a brazilok a 38. percben. Még tíz emberrel is egyenlíteni próbáltak, de a 67. percben már három gól volt a hátrányuk.

Állóháború lett az futballmeccsből

A 85. percben aztán még egy brazilt kiállítottak, az amerikai tizenhatosnál történt szabálytalanságnál percekig állt a játék, aztán a szitkozódás után a bíró felmutatott egy újabb pirosat egy szinte már a másik térfélen álló brazilnak.

A jogtalannak gondolt ítélet miatt a vendégek teljesen kikészültek, sztrájkba léptek, hiába hozták a labdát az amerikaiak, nem voltak hajlandóak átlépni a felezővonalat. Az USA játékosai egy darabig még passzolgattak, de aztán ráuntak a dologra, az egyik középpályás magához vette a labdát. Kínos állóháború alakult ki, amit végül a játékvezető szakított meg, fél perccel a kilencven perc letelte előtt lefújta a meccset.

Az amerikai tévékommentátor azért megtalálta a lényeget: azt mondta, hogy a hazaiak 6-os számú futballistája, Eric Calvillo, aki az utolsó öt percben a labdán támaszkodott, megdöntötte a futball egyéni labdabirtoklási csúcsát egyhuzamban.