Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Thomas Doll lett a Fradi edzője

2013.12.18. 18:00

A Ferencváros futballklubja hivatalosan is bejelentette, hogy az NB I.-es csapat edzője a német Thomas Doll lett.

A Ferencvárosi Torna Club vezetősége a mai nap folyamán mindenben megegyezett Thomas Doll-lal, így a német szakember hivatalosan is labdarúgócsapatunk új vezetőedzőjének tekinthető" – olvasható a fradi.hu-n.

Doll még az egykori NDK-ben kezdett futballozni, a Hansa Rostock és a BFC Dynamo játékosa volt. Az újraegyesítés után a Hamburgba igazolt, majd a Lazióba ment. Ezután volt a Borussia Dortmund és a Bari játékosa is. Az NDK válogatottjában 29-szer szerepelt, Németországgal 18-szor játszott, 1992-ben Európa-bajnoki ezüstérmet nyert.

Miután visszavonult, a Hamburgnál maradt és 2002-ben a tartalékcsapat vezetőedzője lett, két évvel később megkapta az első csapatot is, amivel megnyerte az Intertotó-kupát. A következő szezonban még nagyobb sikert ért el, a Bundesliga harmadik helyére vezette a Hamburgot, ezért a Kicker magazin az év emberének is választotta.

A 2007/08-as szezonban kinevezték a Dortmund élére, amelyet a Német Kupa döntőjébe vezetett, majd dolgozott még a Genclerbirligi, valamint az Al-Hilal csapatainál is.

A Ferencváros december 1-jén vált meg Ricardo Moniztól, mert a holland edzővel nem ment igazán a csapatnak, ősszel 24 megszerezhető pontból csak 6-ot értek el. Távozása után Máté Csaba segédedző vette át ideiglenesen az FTC-t.