Kiszáll a Pécsi MFC-ből a tulajdonos

2013.12.27. 17:11

A Matias cégcsoport 2014. január 1-től megszünteti a pécsi futball finanszírozást, Matyi Dezső klubtulajdonos pénteki bejelentése szerint.

„Életem legnehezebb döntését kényszerültem meghozni az utóbbi napokban. A PMFC fő támogatója, működésének biztosítója az Alexandra csoport, illetve azon belül a Matias Borászat. A Matias Borászat a hosszú távú befektetései érdekében finanszírozási szerződést kötött a Széchenyi Bankkal, amely számomra eddig ismeretlen okból, általam nem ismert motiváció miatt, hazudott és meghiúsította az érvényes szerződésünket. Ezáltal szükségszerű döntést kellett hoznom felelős vezetőként” - mondta Matyi Dezső pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A sportvezető hozzátette, bízik abban, hogy Pécs város vezetői megtalálják a módját a csapat jövőbeni üzemeltetésének, írta az MTI

„A Széchenyi Bank üzleti etikátlanságára, ilyen szintű mellébeszélésre és felelőtlen hazudozásra nem voltam felkészülve. Természetesen a jogi lépéseket az ügyben megtettük” – jelentette ki Matyi Dezső, aki 2007 óta tulajdonosként irányította a baranyai klubot. A PMFC-Matias 17 forduló után 25 pontjával 7. helyen áll az OTP Bank Liga tabelláján.

Két hete még nem volt jele

A pécsi városvezetést meglepetésként érte Matyi pénteki bejelentése. Az önkormányzat az közleményben jelezte, hogy azért is meglepő ez a lépés, mert a klubtulajdonos két hete személyesen egyeztetett a csapat jövőjéről Páva Zsolt polgármesterrel, és akkor sem említette, hogy ilyen szándékai lennének.

A városvezetés elvárta volna, hogy Matyi Dezső előzetesen tájékoztassa szándékairól, annak ellenére is, hogy Pécsnek mindössze néhány százalékos tulajdonrésze van a csapatot működtető kft.-ben. Az önkormányzat most többek között azt szeretné tudni, hogy a tulajdonosnak mi a szándéka többségi tulajdonrészével, „eladja, átruházza, elajándékozza, netán ő maga hoz befektetőt a részére?" - tette hozzá az önkormányzat.

Mi lesz stadionnal?

„Szeretnénk tudni azt is, bejelentése és annak következményei hogyan érintik a jelenleg is fennálló, a PMFC-pályára és ingatlanra vonatkozó 50 éves bérleti megállapodást, illetve mi lesz a jelenleg is érvényben lévő számos szerződéssel és kötelezettséggel" - áll a közleményben. Az önkormányzat azt is szeretné tudni, pontosan hogyan áll a cég, vannak-e tartozásai, hitelei, milyen és mennyire átlátható a gazdálkodása.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Betét