Ivó, Milán
EUR 383,89 Ft
USD 366,22 Ft
6 °C
26 °C

Deutschék megvették az MTK-t

2014.01.06. 11:06

Hónapokon át tartó tárgyalássorozat után megvette az MTK futballklubját, a Budapest Labdarúgó Zártkörűen Működő Részvénytársaság valamennyi, összesen 749.030.000 forint névértékű részvényét a tavaly augusztusban alapított Blue & White Befektetői Csoport.

A PMFC-nél is tulajdonosváltás zajlik

December 27-én derült ki, hogy 2014. január 1-jétől megszünteti a pécsi futball finanszírozását Matyi Dezső klubtulajdonos. Úgy fogalmazott, hogy a Széchenyi Bankkal való vitája áll döntésének hátterében, a pénzintézet azonban visszautasította, hogy etikátlanok lettek volna. Felmerült az is, hogy a borászat mellett a könyvkiadásban és -terjesztésben is érdekelt Matyi a tankönyv-államosítás miatt üzent volna lépésével. Az üzletember hat év alatt 1,5 milliárdot fektetett a csapatba, a legfrissebb hírek szerint jelenleg 600 millióért adná el részét a kisebbségi tulajdonos pécsi önkormányzatnak.

A csoportot megalapító befektetők évtizedes üzleti, egyebek mellett sportpiaci befektetési tapasztalattal és jelentős tőkeerővel rendelkeznek – olvasható az MTK honlapján.

Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa a magyar labdarúgás sportgazdasági mutatóihoz mérten nagy összegű befektetéssel kívánja biztosítani a Zrt. működéséhez szükséges biztos anyagi feltételeket valamint a társaság hosszú távú fejlesztési stratégiájának megvalósításához szükséges forrásokat.

Az új tulajdonos alapvető célja a klub hagyományaihoz méltó eredményesség eléréséhez szükséges feltételek biztosítása. Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosa építeni kíván az MTK évszázados hagyományaira, a labdarúgó klub iskolateremtő és kiemelkedően eredményes utánpótlás nevelő munkájára valamint a sportvállalkozás eddigi üzleti tapasztalataira és sikereire.

Az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. új tulajdonosának döntése alapján a labdarúgó csapat szakmai munkáját Garami József mesteredző, szakmai igazgató irányítja, akinek a 2014 június 30-ig szóló szerződését 2015 június 30-ig meghosszabbították. A társaság eddigi vezérigazgató-klubigazgatója, Domonyai László látja el a klubigazgatói feladatokat. Domonyai László megbízatását az új tulajdonos 2015 június 30-ig meghosszabbította.

Az új tulajdonos döntése alapján Putics István lett a társaság gazdasági vezérigazgató-helyettese, Somogyi János az MTK Budapest Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója

– áll a közleményben.

A Blue & White Investment Zrt.-t 2013-ban alapították 5 millió forintos tőkével, vezérigazgatója Kücsön Gyula, míg tulajdonosai között találjuk a AVP Svéd-Magyar Videó- és Filmgyártó Kft.-t és Dr. Lórodi Lászlót. Az AVP tulajdonosai a Céginfó szerint a korábbi sportminiszter testvére, Deutsch Péter, illetve Deutsch Judit. Deutsch Péter 2013 szeptembere óta az MTK ügyvezető elnöke, Deutsch Tamás nevezte ki a korábbi stratégiai és fejlesztési igazgatót.

Érkezik Torghelle

Torghelle Sándor a Videotontól a szezon végéig az MTK csapatához szerződött. A volt válogatott 32 éves lesz az idén.

Deutsch Tamást és Kücsön Gyulát is kerestük telefonon, de még nem értük el őket.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek