Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Menesztették Allegrit a Milantól

2014.01.13. 12:38

A gyenge eredmények miatt hétfőn menesztették Massimiliano Allegrit, az AC Milan vezetőedzőjét.

A 46 éves szakember sorsa már hónapok óta kérdéses volt, a mostani szezonban ugyanis nagyon gyengén szerepel csapata: a bajnokságban mindössze a 11. helyen áll 19 meccsen szerzett 22 ponttal.

A milánói klubbal 2011-ben bajnokságot nyerő edzővel szemben a klubvezetés türelme vasárnap este, a Sassuolo elleni mérkőzésen fogyott el, amikor a Milan 2-0-s vezetésről 4-3-ra kikapott az újonc vendégeként, írta az MTI.

Allegri menesztése már régóta a levegőben lógott, de az őszi bajnoki botladozást a szurkolók még elnézték neki, mivel a Milan egyedüli olasz csapatként kivívta a továbbjutást a Bajnokok Ligája csoportköréből.

Az első Juventusszal szemben fél szezon után 30 pontos hátrányban álló csapat élére ideiglenesen Mauro Tassotti eddigi másodedzőt nevezték ki. Allegri 2010 óta vezette a csapatot, 2011-ben bajnok és olasz Szuperkupa-győztes lett.

Elképzelhető, hogy hosszabb távon Clarence Seedorf, az egyesület korábbi sztárjátékosa váltja, akivel Adriano Galliani menedzser pár hete állítólag egyeztetett is Brazíliában. A holland még futballozik, a Botafogóban vezet le.