Botond, Mózes
EUR 384,65 Ft
USD 368,74 Ft
12 °C
29 °C

Így került Orbán Zlatan mellé a színpadra

2014.01.15. 13:55

A Puskás Akadémia javaslatára adta át Orbán Viktor a legjobb gólért járó Puskás-díjat Zlatan Ibrahimovicnak a FIFA hétfő esti Aranylabda-gáláján. 

A gálán a magyar miniszterelnök volt az egyetlen politikus, aki feltűnt a színpadon, feladata annyiban merült ki, hogy az elismerést átadja a svédnek, és gratuláljon neki. A győztes PSG-csatárt a brazil kapus, Julio Cesar jelentette be.

A FIFA megkeresésünkre elmondta, a felcsúti Puskás Akadémia javasolta a miniszterelnököt díjátadónak, mint az akadémia alapítóját és az ország vezetőjét. A futballszervezet elfogadta a javaslatot, és a brazil kapust is delegálták az átadóra. 

Zlatan Ibrahimovic win FiFa Puskas Award 2013 Best Goal of The Year 2013

Az ünnepségen ott volt a névadó Puskás Ferenc özvegye, de Bözsi nénit nem vonták be. „Puskás Ferencné csak abban az évben adta át az elismerést a győztesnek, amikor a FIFA bevezette a Puskás-díjat 2009-ben. Azóta minden évben igyekszünk olyan személyt találni, aki valamilyen módon kapcsolódik a játékoshoz vagy a díjhoz" – indokolt a szervezet. 

Tavaly a híres kolumbiai középpályás Caldos Valderrama adta át az elismerést a cseh Miroslav Stochnak, 2011-ben Neymar a Real Madrid mexikói legendájától, Hugo Sancheztől kapta meg, azelőtt egy évvel pedig a győztes Hamit Altintop attól a kazah Szigyelnyikov kapustól vehette át, akinek a legszebbnek választott gólt lőtte. 

Ibrahimovic idei győztes gólja egyébként gyönyörű volt, az angolok elleni mérkőzésen a kapunak háttal, vagy 30 méterről ollózott. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek