Vazul
10 °C
25 °C

Falcao: térdszalagszakadás, lőttek a vb-nek

2014.01.23. 17:06

Spanyol források szerint Radamel Falcao térdszalagszakadást szenvedett a Monaco szerdai esti kupameccsén, így valószínűleg a nyári világbajnokságon sem lehet majd ott a kolumbiai válogatottal. Az ilyen súlyos sérüléseknél legalább fél évig tart a felépülés, a vb júniusban kezdődik. 

Klubja egyelőre csak annyit közölt, hogy a játékost megoperálják a napokban, és az orvosok mindent megtesznek majd azért, hogy minél hamarabb felépüljön.

A huszonhét éves csatár sérülése nagy csapás a kolumbiai válogatottnak és klubjának is. A támadó volt a dél-amerikai válogatott legeredményesebb góllövője a selejtezőkön, kilenc gólt lőtt, ugyanennyit termelt a francia bajnokság második helyén álló Monacóban is. 

A csatár szerda este még vezető gólt szerzett a Chasselay ellen, aztán a negyvenedik percben egy védő csúnyán alágyűrte a kolumbiai lábát, nem is tudta folytatni a mérkőzést. 

Falcao Injury - Will Make Him Miss the World Cup in Brazil 2014

Falcao már a második nagy név, akinek a jelek szerint ki kell hagynia a brazil vb-t, január elején az Arsenal angol válogatott csatára, Theo Walcott sérült meg, ő is térdszalagszakadást szenvedett.