Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Tényleg megvették Messit?

2014.02.01. 10:20

Pénteken lezárult a téli átigazolási szezon, amelyben ezúttal sem maradhattak el a legszenzációsabb felvetések, mindenki megvásárolt mindenkit a lehető legnagyobb összegért. A hivatalos átigazolások azonban jóval szerényebbek voltak annál, mint az elején látszott.

Anglia

Az átigazolási piac egyik vesztese az Arsenal, amely  a bajnoki címre hajt az idén, sérültjeinek a pótlása azonban nem sikerült úgy, ahogy Arsene Wenger eltervezte. A pénteki határidő lejárta előtt egy 31 éves svédet,  Kim Kallstromöt sikerült megszerezniük a Szpartak Moszkvától, de őt is csak kölcsönbe. Előzőleg próbálkoztak, de a Schalke nem engedte az egyik legnagyobb német reménységet, Julian Draxlert, és a Juventus támadósorából kiszorult Mirko Vucsinics sem lett a londoni csapaté.

A Manchester United szintén nem az Arsenal edzőjének kedve szerint igazolt, Wenger hiába kritizálta a transzfert, a Chelsea 37 millió fontért elengedte Juan Matát Manchesterbe, és megvásárolta a Benficától a szerb válogatott Nemanja Maticsot 21 millióért. A védelmét is megerősítette José Mourinho, méghozzá a St. Étienne-ben szereplő fiatal Kurt Zoumával, aki bár tehetséges, egyelőre csak egy brutális belépő és az amiatt kapott 10 meccses eliltás miatt ismerik leginkább Európa-szerte.

A Southampton elengedte a Juventushoz Dani Osvaldót, egyelőre még fizetnie sem kell a csapattársaival összeverekedő 28 éves argentin-olaszért, és kölcsönben Angliából Franciaországba költözött a bolgár Dimitar Berbatov is, akinek a súlyos térdsérülés miatt fél évre kiesett Radamel Falcaót kell majd pótolnia Monacóban. 

A kisebb angol csapatoknál is volt mozgás, ebből a körből Johnny Heitingát említjük, a holland válogatott a Fulhambe távozott az Evertontól. Szintén a Fulham szerezte meg a görög Kosztasz Mitroglut, akiért 15,2 millió eurót fizettek.

A Cardiff City a nyáron komoly várakozást fűzött a dán Andreas Cornelius érkezéséhez, ám alig fél évvel később máris visszaküldték a Köbenhavnhoz, ráadásul nagyjából 8 millió eurót vesztettek az üzleten.

Spanyolország

Az Atletico Madrid Németországból igazolt, a Wolfsburgtól megvette a brazil Diegót. Az egykor még a Real Madridban is játszó Canales a Valenciából a Real Sociedadhoz igazolt.  A 22 éves futballista négy évre szóló szerződést kötött a baszkokkal. A Valencia viszont ingyen megszerezte az egykori barcás Seydou Keitát Kínából. A 34 éves mali játékos az év végéig marad Valenciában.

Olaszország

Csütörtökön könnyek között búcsúzott Hernanes a Laziótól, az Interben folytatja. A Milan a Chelsea-től leigazolta Essient. A Napoli csapatkapitánya, Paulo Cannavaro a Sassuolóhoz került. És ahogy említettük a Romától Angliába szerződött, de ott inkább balhéival kitűnt Osvaldo Torinóba, a Juventushoz igazolt. 

Franciaország

Pénteken a PSG-ben már be is mutatkozott Yohan Cabaye, egy kapufáig jutott, akiért 20 millió eurót fizettek a párizsiak a Newcastle-nek. És hogy a címben feltett kérdésre is válaszoljunk: Messit nem vették meg.